Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μηνυτήρια αναφορά του Γ. Σγουρού (Περ. Αττικής) για τη φωτιά στον ΧΥΤΑ Φυλής

Μηνυτήρια αναφορά του Γ. Σγουρού (Περ. Αττικής) για τη φωτιά στον ΧΥΤΑ Φυλής
Ο κ. Σγουρός επισκέφθηκε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και ενημερώθηκε για το πρόβλημα της παράνομης εισόδου τρίτων προσώπων στον ΧΥΤΑ
Μηνυτήρια αναφορά θα καταθέσει τη Δευτέρα 23 Ιουνίου για τη φωτιά που ξέσπασε χθες στον ΧΥΤΑ Φυλής, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
Ο κ. Σγουρός, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του ΕΣΔΝΑ και δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη επισκέφθηκαν την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παναγιώτα Φάκου και την ενημέρωσαν και για το πρόβλημα της παράνομης εισόδου τρίτων προσώπων στον ΧΥΤΑ.
Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός τόνισε ότι «έχω επισημάνει κατ’ επανάληψη, προς όλους τους διατελέσαντες υπουργούς Δημοσίας Τάξεως, αλλά και στα συναρμόδια υπουργεία ότι στον ΧΥΤΑ καταλύεται σχεδόν σε καθημερινή βάση η νομιμότητα. Ότι επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας από διάφορα παρα-κυκλώματα που λυμαίνονται τη λειτουργία του. Η ανταπόκριση μέχρι σήμερα είναι πενιχρή και σε κάθε περίπτωση αναποτελεσματική. Εμείς θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά και περιμένουμε από την ελληνική δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση σε βάθος. Επαναλαμβάνω: όσο δεν προστατεύεται επαρκώς ο χώρος, οι εργασίες υγειονομικής ταφής δεν θα εκτελούνται. Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να θέσουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης