Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τρεις στους τέσσερις Έλληνες δε θα κάνουν διακοπές φέτος - Αυξημένο το ποσοστό σε σχέση με το 2013

Τρεις στους τέσσερις Έλληνες δε θα κάνουν διακοπές φέτος - Αυξημένο το ποσοστό σε σχέση με το 2013
Μάλιστα δεν έλειψαν και οι απαντήσεις του τύπου «Πλάκα μας κάνετε»;
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) σχετικά με τις διακοπές τον Ελλήνων.
Ενώ η κυβέρνηση και η υπουργός Τουρισμού κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις το 2014 η έρευνα του ΙΝΚΑ δείχνει ότι τρεις στους τέσσερις Έλληνες δε θα κάνουν καθόλου διακοπές φέτος.
Παράλληλα αξιοσημείωτο είναι ότι τα έξοδα για 15 μέρες διακοπές μιας τετραμελούς οικογένειας αγγίζουν τα 2700 ευρώ.
Σε πρόσφατη πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 2 Ιουνίου  - 16 Ιουνίου 2014, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε 791 άτομα.
Από τα 791 άτομα μόνο οι 198 θα κάνουν διακοπές το 2014. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι απαντήσεις του τύπου «Πλάκα μας κάνετε»;.
Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: οικονομικοί λόγοι κατά 75 %, επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια κατά 15%, επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι κατά 10%.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα από το 25% το 40% θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ 5 ημερών. Το μέρος καταγωγής κερδίζει έδαφος και ζωντάνια αφού εκεί θα στρέψουν το ενδιαφέρον τους οι Έλληνες τουρίστες.
Οι Έλληνες διαμένουν: κατά 40% σε φιλικό ιδιόκτητο σπίτι 40%, κατά 30% σε συγγενικό-φιλικό σπίτ και κατά  30%,  σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα σπίτια ή δωμάτια το 30%.
Η διάρκεια των διακοπών όλης, οπό κοινού, της οικογένειας, φαίνεται ότι περιορίζεται όλο και περισσότερο και τείνει να εξαλειφτεί.
Κατά το 2014, θα πραγματοποιήσει:
ˉ       4 ήμερες διακοπές το 40%,
ˉ       7 ημέρες το 25%,
ˉ       10 ήμερες το 20%,
ˉ       15 ήμερες το 13% και
ˉ       20 ήμερες μόλις το 2%.
 
Παράλληλα, εξαφανίστηκε και η γνωστή διασπορά των διακοπών σε περισσότερες εποχές (π.χ. κατά τα εορταστικά 3ήμερα, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα κλπ).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης