Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τίτλοι τέλους για την εκεχειρία στην Ουκρανία - Κατερρίφθη ελικόπτερο από αυτονομιστές

Τίτλοι τέλους για την εκεχειρία στην Ουκρανία - Κατερρίφθη ελικόπτερο από αυτονομιστές
Φόβοι για εννέα νεκρούς
(ups)Το ενδεχόμενο άρσης της εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία κατέστησε πιθανό ο Πρόεδρος P. Poroshenko, έπειτα από την κατάρρευση ελικοπτέρου από ρωσόφωνους αυτονομιστές στο Slaviansk.
Ειδικότερα, ο Ουκρανίας Πρόεδρος υπογράμμισε πως η εκεχειρία ενδέχεται να τερματιστεί πριν την προθεσμία της 29ης Ιουνίου. Παράλληλα, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να ξεκινήσει εκ νέου διαπραγματεύσεις με τον V. Putin, την A. Merkel και τον F. Hollande.
«Η ουκρανική εκεχειρία ίσως ολοκληρωθεί νωρίτερα, εξαιτίας των ανταρτών» κατέληξε ο P. Poroshenko.

Kατάρριψη ελικοπτέρου
Εύθραυστη αποδεικνύεται η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία, καθώς ομάδα «ανταρτών» κατέρριψε σήμερα στρατιωτικό ελικόπτερο.
Μόλις λίγες μέρες μετά τη διμερή κήρυξη εκεχειρίας, η οποία έχαιρε μάλιστα των ευλογιών τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας, οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές κατέρριψαν ελικόπτερο του ουκρανικού στρατού, πυροδοτώντας εκ νέου ένταση στην περιοχή του Slaviansk.  
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Κιέβου, το ελικόπτερο μετέφερε στρατιωτικό υλικό στην ανατολική Ουκρανία, όταν και επλήγη από «πυρά» των ανταρτών. Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι πως το εννεαμελές πλήρωμα σκοτώθηκε ακαριαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης