Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία ετοιμάζουν οι ΗΠΑ – Αναμένουν σαφή δείγματα γραφής από Putin για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία

Νέες κυρώσεις προς τη Ρωσία ετοιμάζουν οι ΗΠΑ – Αναμένουν σαφή δείγματα γραφής από Putin  για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία
Θα στοχεύουν συγκεκριμένους τομείς της ρωσικής οικονομίας, όπως ενέργεια και τεχνολογία
Νέες κυρώσεις ετοιμάζονται να επιβάλουν οι ΗΠΑ προς τη Ρωσία, στοχεύοντας συγκεκριμένους τομείς της ρωσικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας και της τεχνολογίας, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις στη Μόσχα σχετικά με την ουκρανική κρίση, επισημαίνει δημοσίευμα του Bloomberg.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέλη της οποίας ανησυχούν ότι επιπλέον κυρώσεις προς τη Ρωσία εγκυμονούν κινδύνους για τις οικονομίες τους, είναι πολύ πιθανόν να μην συμφωνήσει στο ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, επικαλούμενοι το ευαίσθητο των συζητήσεων.
Η αμερικανική κυβέρνηση έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με Καναδά, Βρετανία και Αυστραλία σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων, επισημαίνει πηγή που γνωρίζει το θέμα.
Οι κυρώσεις θα μπορούσαν να αφορούν τον τομέα της τεχνολογίας σχετικά με την εξερεύνηση, παραγωγή, μεταφορά φυσικού αερίου, πετρελαίου και των προϊόντων τους, επισημαίνεται.
Σημειώνεται ότι χθες, Τρίτη, ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin,  ζήτησε από τους νομοθέτες στη Μόσχα να ανακαλέσουν την εξουσιοδότηση που είχαν παράσχει την 1η Μαρτίου για χρήση βίας στην Ουκρανία, μια κίνηση καλής θέλησης που έστειλε τις μετοχές και το ρούβλι υψηλότερα.
Πάντως, δύο από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς ομίλους των ΗΠΑ δεν φέρονται πρόθυμοι να προχωρήσουν σε κυρώσεις εναντίον ρωσικών εταιρειών, επικαλούμενοι πιθανή ζημία σε εταιρείες των ΗΠΑ.
Χθες, πάντως, ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα και ο βρετανός πρωθυπουργός D. Cameron συμφώνησαν να προχωρήσουν σε συντονισμένα μέτρα κατά της Ρωσίας, αν ο ρώσος προεδρος Πούτιν αποτύχει να κάνει άμεσα βήματα αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Σημειώνεται ότι στην Ουκρανία, παρά τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, συνεχίστηκαν βίαια επεισόδια μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και ρωσόφιλων αυτονομιστών, με τους τελευταίους να καταρρίπτουν χθες ελικόπτερο στην ανατολική πόλη του Σλοβιάνσκ, σκοτώνοντας εννέα άτομα πλήρωμα, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το γεγονός αυτό οδήγησε τον ουκρανό πρόεδρο Ποροσένκο να καλέσει σε άμεσες συζητήσεις τους ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, ο οποίος τόνισε παράλληλα σε μήνυμά του ότι η Ουκρανία θα βάλει τέλος στην εκεχειρία, που απολαμβάνει και της στήριξης του ρώσου προέδρου, αν οι αυτονομιστές συνεχίσουν να επιτίθενται σε ουκρανικές δυνάμεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης