Τελευταία Νέα
Διεθνή

P. Poroshenko (πρ. Ουκρανίας) - Ανεπαρκής η στήριξη της Μόσχας στο ειρηνευτικό σχέδιο - Μαίνεται ο «ακήρυχτος» πόλεμος

P. Poroshenko (πρ. Ουκρανίας) - Ανεπαρκής η στήριξη της Μόσχας στο ειρηνευτικό σχέδιο - Μαίνεται ο «ακήρυχτος» πόλεμος
Το ειρηνευτικό σχέδιο δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει παρά μόνο αν η Ρωσία συμμετάσχει στο παιχνίδι
Την ανεπαρκή στήριξη της Μόσχας στο ειρηνευτικό σχέδιο που έχει προτείνει ο ίδιος κατήγγειλε ο ουκρανός πρόεδρος, Petro Poroshenko, μια ημέρα πριν τη λήξη της εύθραυστης μονομερούς εκεχειρίας που έχει κηρύξει το Κίεβο στην ανατολική Ουκρανία.
Το ειρηνευτικό σχέδιο «δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει παρά μόνο αν η Ρωσία συμμετάσχει στο παιχνίδι. Μέχρι στιγμής δυστυχώς η υποστήριξη (της Μόσχας) δεν είναι επαρκής» κατήγγειλε ο Poroshenko σε ομιλία του την κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο.
«Ο "ακήρυχτος" πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται ακόμη και τώρα. Πρέπει να ανακληθούν οι μισθοφόροι που περνούν τα ρωσικά σύνορα» εξήγησε ο ουκρανός πρόεδρος.
Επίσης, «είναι απαραίτητο να σταματήσει το κήρυγμα μίσους που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης το οποίο δεν συνεισφέρει στην αποκατάσταση της ειρήνης» σημείωσε ο Poroshenko.
«Θέλουμε να εργαστούμε για την ειρήνη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα πολιτισμένο πλαίσιο και μετά θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη. Ελπίζουμε να αποκαταστήσουμε την ειρήνη στη βάση μιας αποκλιμάκωσης. Η προϋπόθεση είναι ο τερματισμός της βίας» υπογράμμισε ο ίδιος.
Η Ουκρανία ελπίζει να υπάρξει «μια εκεχειρία που θα διαρκέσει» διαβεβαίωσε ο Poroshenkο.
Όσον αφορά την επικείμενη λήξη της εκεχειρίας, ο ουκρανός πρόεδρος επεσήμανε ότι «προς το παρόν» δεν μπορεί να πει «την απόφαση που θα ληφθεί αύριο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης