Τελευταία Νέα
Διεθνή

Poroshenko (πρόεδρος Ουκρανίας) – Ιστορική ημέρα η σημερινή για την Ουκρανία – Υπογράφει τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ

Poroshenko (πρόεδρος Ουκρανίας) – Ιστορική ημέρα η σημερινή για την Ουκρανία – Υπογράφει τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ
Εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη
Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα για την Ουκρανία ο πρόεδρος της χώρας, Petro Poroshenko, ο οποίος θα είναι παρών στη σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για να υπογράψει το δεύτερο μέρος της συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΕ.
Ο Poroshenko θα υπογράψει το δεύτερο μέρος της συμφωνίας, το οποίο προβλέπει τις εμπορικές σχέσεις και έχει στόχο κυρίως την κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των τελωνιακών περιορισμών μεταξύ της Ουκρανίας και των χωρών της ΕΕ.
Υπενθυμίζεται πως το πρώτο μέρος της συμφωνίας που αφορά τις πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχε υπογραφεί τον περασμένο Μάρτιο από τον μεταβατικό πρωθυπουργό Arseniy Yatsenyuk.
«Είναι μια ιστορική ημέρα για τη χώρα μου, η σημαντικότερη μετά την ανεξαρτησία. Είναι το αποτέλεσμα δουλειάς επτά ετών. Προσφέρει μια νέα προοπτική στη χώρα μου και θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για τον εκσυγχρονισμό της χώρας» τόνισε ο Poroshenko, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αλληλεγγύη που επέδειξε η ΕΕ μεσούσης της ουκρανικής κρίσης.
Σημειώνεται πως η υπαναχώρηση του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Victor Yanukovich από την ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας και η πρόσδεση στο άρμα της Ρωσίας ήταν η κύρια αιτία που ώθησε τους Ουκρανούς να βγουν στους δρόμους κατά της κυβέρνησης και να αρχίσουν μια σειρά από άνευ προηγουμένου αιματηρές μάχες που δίχασαν και συγκλόνισαν την ουκρανική κοινωνία.
Τα γεγονότα αυτά άλλωστε ήταν και η απαρχή για την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία αλλά και για τον εμφύλιο πόλεμο που ξέσπασε στα ανατολικά της χώρας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης