Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες απειλές της Ε.Ε. προς τη Ρωσία – Προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης

Νέες απειλές της Ε.Ε. προς τη Ρωσία – Προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης
Σκληρό διπλωματικό πόκερ
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την οριστική επίλυση της διένεξης μεταξύ της Ουκρανίας και των ρωσόφωνων αυτονομιστών, με την  Ευρωπαϊκή Ένωση να εξακολουθεί να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις συζητήσεις.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής, η Ε.Ε. θέτει ως προθεσμία για την επικύρωση των όρων της εκεχειρίας την 30η Ιουνίου. «Οι όροι για την εκεχειρία, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η απελευθέρωση των ρωσόφωνων φυλακισμένων, πρέπει να έχουν καθοριστεί έως τις 30 Ιουνίου» αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Άλλωστε, A. Merkel και F. Hollande αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου με τον V. Putin εντός της επόμενης εβδομάδας.
Παράλληλα, σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, η ουκρανική κυβέρνηση αναμένεται να επιμηκύνει την εν εξελίξει εκεχειρία κατά 3 ημέρες. Η τρέχουσα εκεχειρία ολοκληρώνεται άλλωστε, απόψε το βράδυ.
Σημειώνεται πως σήμερα η Ουκρανία υπέγραψε τη συμφωνία σύνδεσης με την Ε.Ε., προλειαίνοντας τον ευρωπαϊκό «δρόμο» της χώρας.
Παράλληλα, η Ε.Ε. απείλησε για ακόμη μία φορά τη Ρωσία, καθιστώντας πιθανή την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας. «Εάν οι αντάρτες δεν συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση της κρίσης, τότε η Ε.Ε. θα επεκτείνει τις κυρώσεις σε νέου Ρώσους αξιωματούχους και νέες ρωσικές εταιρείες» αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης