To deal με την Πειραιώς και η αναβάθμιση του ρόλου της Α. Φράγκου τι υποδηλώνουν για την MIG; - Ότι προσεχώς ξεκινάει ο ανοδικός κύκλος

To deal με την Πειραιώς και η αναβάθμιση του ρόλου της Α. Φράγκου τι υποδηλώνουν για την MIG; - Ότι προσεχώς ξεκινάει ο ανοδικός κύκλος
Το μέλλον προδιαγράφεται θετικό για τον όμιλο MIG....
(upd)Το deal με την Πειραιώς και η αναβάθμιση του ρόλου της Αγγελικής Φράγκου του IRF στο ΔΣ της MIG  τι υποδηλώνουν;
Η πλειοψηφία των έμπειρων στελεχών και παραγόντων της αγοράς αντιλαμβάνονται ότι πλησιάζει ο καιρός του ανοδικού κύκλου για την Marfin Investment Group.
Ορισμένοι ωστόσο το αμφισβητούν και το θέμα που θα διαβάσετε θέλει να δώσει μερικές απαντήσεις στους αμφισβητίες.
Η Πειραιώς αποκτώντας το 17,7% της MIG μέσω του ομολογιακού επένδυσε 94 εκατ ευρώ αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι δυνητικός πωλητής.
Η Πειραιώς δεν τοποθετήθηκε στην MIG με λογική στρατηγικού επενδυτή αλλά με την λογική του μετόχου που θα συμβάλλει στην αναδιάρθρωση των δανείων, επενδύοντας κεφάλαια και ποντάροντας ότι από αυτή την επένδυση θα αποκομίσει σημαντικές υπεραξίες.
Επένδυσε στα 0,54 ευρώ και εκτιμούμε ότι δεν θα πουλήσει ακόμη και στην διπλάσια τιμή.
Η Αγγελική Φράγκου επικεφαλής του IRF με 17,9% στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG είναι στρατηγικός επενδυτής.
Θυμίζουμε ότι στις 24 Απριλίου του 2008 το IRF είχε αποκτήσει αξιόλογο ποσοστό στην MIG που στο τέλος διαμορφώθηκε στο 17,9%....στην τιμή των 4,72 ευρώ έναντι τρέχουσας τιμής 0,50 ευρώ.
Η Φράγκου ως επιχειρηματίας με παρουσία στην wall street στην κεφαλαιαγορά των ΗΠΑ και με στρατηγική συμμετοχή στην MIG συμμετέχει ενεργά στο διοικητικό συμβούλιο εξέλιξη που δείχνει ότι θα συμμετάσχει ενεργότερα στις αποφάσεις του ομίλου MIG.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι και η Πειραιώς και το IRF έχουν αποφασίσει μαζί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο τον επικεφαλής της MIG να λάβουν πρωτοβουλίες ισχυροποίησης του ομίλου.
Διαβλέπουν ότι ξεκινάει ο ανοδικός κύκλος, διαβλέπουν ότι η MIG κλείνει το κεφάλαιο των ζημιών και των απομειώσεων, ότι κλείνει το κεφάλαιο της καθοδικής πορείας και ξεκινάει ένας ανοδικός κύκλος που θα περιλαμβάνει μεγάλη αύξηση της μετοχής από τα 0,50 ευρώ που βρίσκεται ο τίτλος, αύξηση κεφαλαίων, αύξηση της εσωτερικής καθαρής αξίας, αύξηση της κερδοφορίας, αύξηση του ανοδικού momentum.
Πρόσφατα είχαμε επισημάνει ότι η αλλαγή σελίδας για την Marfin Investment Group πλησιάζει.
Η εταιρία συμμετοχών με πλειάδα δραστηριοτήτων και με ηγετική παρουσία στους κλάδους τροφίμων, υγείας και ακτοπλοΐας η MIG τελειώνει τον μακροχρόνιο κύκλο ζημιών κυρίως απομείωσης και θα περάσει στο τρίτο ή τέταρτο τρίμηνο του 2014 σε κέρδη με βάση εκτιμήσεις αναλυτών.
Η επιστροφή στην κερδοφορία της MIG θα αποτελέσει και την απαρχή ισχυροποίησης της κεφαλαιοποίησης.
Με τρέχουσα εσωτερική καθαρή αξία 1,05 δισεκ. ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,3 ευρώ η MIG θα αποτελέσει στόχο επενδυτικών χαρτοφυλακίων που ήδη χτίζουν ισχυρές επενδυτικές θέσεις με στόχο την επερχόμενη ανάκαμψη στην κερδοφορία έως το τέλος του 2014 και στα νέα σχεδιαζόμενα deal με επίκεντρο την πώληση του real estate και το deal με τον όμιλο Attica.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η MIG με εσωτερική καθαρή αξία 1,05 δισεκ. δεν μπορεί να έχει αποτίμηση 385 εκατ.
Προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για την πορεία της μετοχής εν μέσω ενός αβέβαιου χρηματιστηριακού περιβάλλοντος αλλά όλες οι ασφαλείς ενδείξεις δείχνουν
1)Ότι η MIG είναι κεφαλαιακά επαρκής με τάσεις αύξησης των ιδίων κεφαλαίων της.
2)Η εταιρία θα περάσει στα κέρδη όχι με όρους EBITDA δηλαδή προ φόρων τόκων προβλέψεων και αποσβέσεων αλλά με όρους καθαρής κερδοφορίας.
3)Σε βάθος χρόνου θα ανακτήσει μέρος των κεφαλαίων που έχασε από τις απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων.
4)Τα deals θα συνεχιστούν ενώ η συμφωνία με την Πειραιώς θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη εκατέρωθεν.
5)Η ΜΙΓ ετοιμάζει εκπλήξεις σύντομα σε πολλά επίπεδα αποδεικνύοντας την εξωστρέφεια της.
Η περίοδος όπου η MIG υπέστη μεγάλο πλήγμα λόγω απομειώσεων και όχι λειτουργικών ζημιών έχει κλείσει.
Υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις έως αποδείξεις ότι τα κακά νέα για την MIG ανήκουν στο παρελθόν και στο μέλλον έρχονται θετικές ειδήσεις από το μέτωπο των κεφαλαίων και της κερδοφορίας.

(πρώτη ενημέρωση 30 Ιουνίου 2014, 08:14)

Μετοχική Σύνθεση του Ομίλου MIG

Shareholders Structurewww.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS