Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Putin κατά του Ουκρανού προέδρου, P. Poroshenko - Αυτός ευθύνεται για τη βία στην ανατολική Ουκρανία

Πυρά Putin κατά του Ουκρανού προέδρου, P. Poroshenko - Αυτός ευθύνεται για τη βία στην ανατολική Ουκρανία
Με αφορμή τη λήξη της εκεχειρίας
Πυρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, V. Putin κατά του Ουκρανού Προέδρου, P. Poroshenko, τονίζοντας ότι ο ίδιος και οι ευρωπαίοι ηγέτες δεν κατάφεραν να τον πείσουν να παρατείνει την κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία. 
Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο ουκρανός ηγέτης φέρει πλέον όλη την ευθύνη για τη βία στην περιοχή.
«Δυστυχώς ο πρόεδρος Poroshenko πήρε την απόφαση να ξαναρχίσει στρατιωτικές επιχειρήσεις και εμείς -εννοώ τον εαυτό μου και τους ευρωπαίους συναδέλφους μου- δεν μπορούσαμε να τον πείσουμε ότι ο δρόμος για μια σταθερή, ισχυρή και μακροχρόνια ειρήνη δεν περνάει μέσα από τον πόλεμο» τόνισε ο Πούτιν απευθυνόμενος σε ρώσους πρεσβευτές οι οποίοι συναντώνται στην Μόσχα.
«Έως τώρα ο Πέτρο Αλεξέγεβιτς (Poroshenko) δεν συνδεόταν άμεσα με την εντολή να αρχίσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά τώρα αυτός έχει αναλάβει όλη αυτήν την ευθύνη, όχι μόνον στρατιωτικά αλλά και πολιτικά, το οποίο είναι πολύ πιο σημαντικό» πρόσθεσε ο Πούτιν κατά την ετήσια αυτή ομιλία του για την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας ενώπιον του διπλωματικού σώματος της χώρας.
Οι δηλώσεις του Putin ήρθαν μετά την ανακοίνωση της μη ανανέωσης της εκεχειρίας με τους φιλορώσους αυτονομιστές και την έναρξη των επιχειρήσεων των ουκρανικών δυνάμεων στα ανατολικά της Ουκρανίας.
Ο ρώσος πρόεδρος σημείωσε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ρώσων στο εξωτερικό.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης