Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία - Ο V. Geletey νέος υπουργός Άμυνας και επικεφαλής της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης»

Ουκρανία - Ο V. Geletey νέος υπουργός Άμυνας και επικεφαλής της «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης»
Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης τον διορισμό ενός στρατιωτικού καριέρας, του στρατηγού Βίκτορ Μουγένκο, ως επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας
Ο Valery Geletey πρώην ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας, επικεφαλής της υπηρεσίας προστασίας ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, διορίστηκε υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας από τον πρόεδρο της χώρας Petro Poroshenko, ενώ το κοινοβούλιο ενέκρινε κατόπιν τον διορισμό.
Το κοινοβούλιο ενέκρινε επίσης τον διορισμό ενός στρατιωτικού καριέρας, του στρατηγού Βίκτορ Μουγένκο, ως επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.
Ο στρατηγός Μουγένκο, ο οποίος κατετάγη και εκπαιδεύτηκε στην πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ, υπηρέτησε στο Ιράκ από το 2003 ως το 2004.
Ο 46χρονος νέος υπουργός κ. Geletey, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε με 260 ψήφους, διαδέχεται τον υπηρεσιακό υπουργό Άμυνας Μιχάιλο Κοβάλ.
Οι διορισμοί αυτοί γίνονται τη στιγμή που οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και οι υπηρεσίες ασφαλείας διεξάγουν «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στο ανατολικό τμήμα της χώρας εναντίον των φιλορώσων αποσχιστών.
Έξω από το κοινοβούλιο, πολίτες διαδήλωσαν υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου στην ανατολική Ουκρανία.
Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι εννέα Ουκρανοί συνοριοφρουροί τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό με όλμους που σημειώθηκε το πρωί από αντάρτες.
Σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις οι όλμοι εβλήθησαν εναντίον του συνοριακού φυλακίου Ντολιάνσκιι, που ανακατέλαβε την Τρίτη ο στρατός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης