Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αγωγές για την πώληση του Ελληνικού ετοιμάζουν οι πρώην οικοπεδούχοι - Ζητούν την επιστροφή των εκτάσεων τους

Αγωγές για την πώληση του Ελληνικού ετοιμάζουν οι πρώην οικοπεδούχοι - Ζητούν την επιστροφή των εκτάσεων τους
Οι πρώην ιδιοκτήτες έχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα από το 2002 για τα οικόπεδα τους που απαλλοτριώθηκαν στο διάστημα από 1958 έως το 1962
Έτοιμοι να βάλουν μπλόκο στην πώληση του Ελληνικού είναι οι πρώην ιδιοκτήτες των εκτάσεων.
Ειδικότερα 400 παλαιοί οικοπεδούχοι στην έκταση του Ελληνικού, σύμφωνα με δημοσιεύμα της Real News,  που η περιουσία τους έχει απαλλοτριωθεί είναι έτοιμοι να καταθέσουν αγωγές, διεκδικόντας τις περιουσίες τους, γεγονός που μπροεί να σταματήσει τις διαδικασίες για την αξιοποίηση του αεροδρομίου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των πρώην οικοπεδούχων του Ελληνικού Νικόλαο Συμιγδάλα "Το κράτος θα έβγαζε περισσότερα χρήματα αν πουλούσε κανά σε μας τις εκτάσεις. Δυστυχώς το κράτος έχει αυθαιρετήσει προς όφελος ενός ιδιώτη και να γεμίσει την περιοχή με εμπορικά κέντρα και πολυκατοικίες.
Οπως αναφέρουν οι πρώην ιδιοκτήτες βάσει το νόμου 1731 όταν ένα οικόπεδο απαλλοτριωθεί για λόγους κοινής ωφελείας και οι λόγοι αυτοί πάψουν να ισχύουν τότε οι παλαιοί ιδιοκτήτες έχουν το διακίωμα να εγείρουν αξιώσεις.
"Μας πήραν τα χρήματα για να γίνει το αεροδρόμιο. Εφόσον δεν υφίσταται το αεροδρόμιο μπορούμε να διεκδικήσουμε την επιστροφή των οικοπέδων", αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Συμιγδάλας.
Οι πρώην ιδιοκτήτες μάλιστα έχουν ξεκινήσει δικαστικό αγώνα από το 2002 για τα οικόπεδα τους που απαλλοτριώθηκαν στο διάστημα από 1958 έως το 1962.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης