Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γ. Στουρνάρας (TτΕ): Η πολιτική αβεβαιότητα η μεγαλύτερη πρόκληση για την ανάκαμψη της Eλλάδας - Nα αντιμετωπιστεί το θέμα των NPLs

Γ. Στουρνάρας (TτΕ): Η πολιτική αβεβαιότητα η μεγαλύτερη πρόκληση για την ανάκαμψη της Eλλάδας - Nα αντιμετωπιστεί το θέμα των NPLs
Να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να θωρακιστεί η ανάκαμψη
Την πολιτική αβεβαιότητα χαρακτήρισε ως Νούμερο 1 κίνδυνο στις προσπάθειες ανάκαμψης της Ελλάδας ο νέος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας.
Μιλώντας κατά την πρώτη ημέρα του 3ου Eurobank Investment Forum που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο κ. Στουρνάρας παραδέχθηκε πως μια σειρά από προκλήσεις απειλεί την ανάκαμψη της Ελλάδας, ωστόσο η Νούμερο 1 πρόκληση είναι η πολιτική αβεβαιότητα.
Ο διοικητής της ΤτΕ χαρακτήρισε μεγάλη την προσπάθεια που έχει καταβληθεί τα τελευταία χρόνια για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας πως θα πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να θωρακιστεί η ανάκαμψη.
Αναφερόμενος στις ελληνικές τράπεζες, ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το θέμα των NPLs και πρόσθεσε πως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συμβούν τα εξής:
- Να επιστρέψει η οικονομία στην ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία
- Να συνταχθεί και να εφαρμοστεί ένα πλαίσιο προληπτικής διαχείρισης των NPLs.
"Οι τράπεζες πρέπει να κατευθύνουν τις πιστώσεις προς πραγματικά βιώσιμες εταιρείες, να ενθαρρύνουν τις επιχειρηματικές συνεργασίες και να στηρίξουν πρωτοβουλίες που ευνοούν την τολμηρή αναδιάρθρωση επιχειρηματικών κλάδων", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στουρνάρας.
"Η επένδυση στην ελληνική οικονομία μπορεί να είναι και επένδυση αξίας και ανάπτυξης. Αξίας γιατί οι επενδυτές γύρισαν την πλάτη για μεγάλο χρονικό διάστημα στη χώρα. Ανάπτυξης επειδή όλον αυτό τον καιρό η χώρα έχει κάνει μεγάλα βήματα για τη βελτίωση των θεμελιωδών στοιχείων και κατά συνέπεια των μελλοντικών προοπτικών ανάπτυξης", κατέληξε ο διοικητής της ΤτΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης