Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γ. Ζανιάς (Eθνική): Μεγάλο πρόβλημα τα NPLs - Να αλλάξει το ρυθμιστικό πλαίσιο - Ιδιωτικοποίηση των τραπεζών μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν

Γ. Ζανιάς (Eθνική): Μεγάλο πρόβλημα τα NPLs - Να αλλάξει το ρυθμιστικό πλαίσιο - Ιδιωτικοποίηση των τραπεζών μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν
Έκανε ειδική μνεία στον μηδενισμό του ELA και στη μείωση της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ
Μεγάλο χαρακτήρισε το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) για τις ελληνικές τράπεζες ο ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργος Ζανιάς.
Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο κ. Ζανιάς εξέφρασε την ανάγκη προώθησης συγκεκριμένων αλλαγών στο υπάρχον πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας, με στόχο την ορθότερη διαχείριση των NPLs.
Ο κ. Ζανιάς χαρακτήρισε εξαιρετικά επιτυχημένη την πρόσφατη ολοκλήρωση της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, μέσω της οποίας, το ποσοστό του ΤΧΣ στις τράπεζες υποχώρησε κατά μέσο όρο στο 52% περίπου από 90%.
Ταυτόχρονα, έκανε ειδική μνεία στον μηδενισμό του ELA και στη μείωση της εξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ.
"Η επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης των ελληνικών τραπεζών μπορεί να εξεταστεί υπό την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες στην αγορά το επιτρέπουν και ότι το δημόσιο θα μπορέσει να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά έσοδα", δεν δίστασε να επισημάνει ο κ. Ζανιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης