Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel - Hollande με τον Ουκρανό πρόεδρο, Poroshenko με στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών

Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel - Hollande με τον Ουκρανό πρόεδρο, Poroshenko με στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών
Την ίδια στιγμή, η Ουάσινγκτον απευθύνει νέα προειδοποίηση στη Μόσχα να πάψει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές
Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό πρόεδρο P. Poroshenko είχαν οι A. Merkel και F. Hollande με στόχο την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία ώστε να συμφωνηθεί εκεχειρία.
Την ίδια στιγμή, η Ουάσινγκτον απευθύνει νέα προειδοποίηση στη Μόσχα να πάψει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές, ενώ ο V. Putin δηλώνει ότι δεν επιδιώκει τη διεθνή απομόνωση της χώρας του, αλλά θα προασπίσει σθεναρά τα συμφέροντά της.
«Η καγκελάριος εξέφρασε την ελπίδα της οι συζητήσεις με την ομάδα επαφής να ξεκινήσουν και πάλι, με τη συμμετοχή των αυτονομιστών, ώστε να τεθεί το θέμα μιας κοινής εκεχειρίας και της εφαρμογής του ειρηνευτικού σχεδίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Μerkel  και ο Hollande ζήτησαν από τη Μόσχα να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους αυτονομιστές αντάρτες ώστε να τερματιστεί η εισροή όπλων και μαχητών στην Ουκρανία από το έδαφος της Ρωσίας.
Νωρίτερα η γαλλική προεδρία είχε ανακοινώσει ότι στη διάρκεια της συνομιλίας των τριών ηγετών, που διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, ο Hollande και η Μerkel αναφέρθηκαν στη πρόθεση του Poroshenko «να επιδείξει την απαραίτητη αυτοσυγκράτηση στο στρατιωτικό πεδίο, προκειμένου να μην πληγεί ο άμαχος πληθυσμός».
Η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος επίσης «σημείωσαν την σημασία που έχει το να βρεθεί άμεσα μια πολιτική λύση που θα βασίζεται στην κήρυξη διμερούς εκεχειρίας, την εφαρμογή ενός μηχανισμού εποπτείας των συνόρων με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και την απελευθέρωση όλων των ομήρων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης