Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Παυλόπουλος (ΝΔ) - Το έλλειμα εκτοξεύτηκε με την άφρονα πολιτική του Παπανδρέου

Π. Παυλόπουλος (ΝΔ) - Το έλλειμα εκτοξεύτηκε με την άφρονα πολιτική του Παπανδρέου
Διαχειρίσιμο, αν και μεγάλο, το έλλειμμα το 2009
«Το έλλειμμα τον Οκτώβριο του 2009 ήταν μεγάλο αλλά διαχειρίσιμο», δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ δεν δίστασε και να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου, συνεχίζοντας ότι «ωστόσο με την άφρονα πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση Παπανδρέου τους τρεις πρώτους μήνες το έλλειμμα εκτοξεύτηκε».
Ως προς το ζήτημα της επανεκκίνησης της ανάκρισης για την υπόθεση της τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος του 2009, ο Π. Παυλόπουλος, σημείωσε πως «η αλήθεια είναι πως υπήρχαν, ιδίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και αναφέρομαι στις ανακοινώσεις του κ. Παπανδρέου, προσπάθειες ώστε να μείνει η ιστορία στο ημίφως ή στο σκοτάδι», ενώ διπλωματικά απάντησε, σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι το έλλειμμα παρουσιάστηκε «φουσκωμένο», αναφέροντας πως ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν υπολογιστεί δαπάνες όπως αυτές της ΔΕΗ και των νοσοκομείων.
Η λήψη μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ ήταν απόρροια του γεγονότος ότι τρεις ποσοστιαίες μονάδες προστέθηκαν στο έλλειμμα, σημείωσε ο βουλευτής.
Τέλος αποφάνθηκε και για το καυτό ζήτημα των ημερών, αυτό της «Μικρής ΔΕΗ» δηλώνοντας πως, «κατά τη γνώμη μου όλο αυτό το ζήτημα ήταν αρμοδιότητα της ολομέλειας».
«Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει αν η αντιπολίτευση είχε επιδείξει τη στοιχειώδη σοβαρότητα. Ένα θέμα τόσο απλό το έκαναν τόσο περίπλοκο», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε πως, «επίσης απ’ όλα αυτά τα τεράστια και μη δημοσιονομικά ζητήματα που αντιμετώπισε ο λαός το μόνο το οποίο έκριναν ότι χρειαζόταν δημοψήφισμα ήταν αυτό της ΔΕΗ;»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης