Τελευταία Νέα
Διεθνή

Α. Βούσιτς (σέρβος πρωθυπουργός) – Έχουν καθυστερήσει «αιώνες» οι μεταρρυθμίσεις στη Σερβία

tags :
Α. Βούσιτς (σέρβος πρωθυπουργός) – Έχουν καθυστερήσει «αιώνες» οι μεταρρυθμίσεις στη Σερβία
Στα Βαλκάνια η όποια προσπάθεια για μεταρρύθμιση θεωρείται «χειρότερη και από την κόλαση»
Οποιαδήποτε προσπάθεια για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, θεωρείται στα Βαλκάνια «χειρότερη και από την κόλαση», ανέφερε ο σέρβος πρωθυπουργός, Αλεξάντρ Βούσιτς, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι τα μέτρα που είναι απολύτως απαραίτητα, έχουν καθυστερήσει «αιώνες».
Καθώς η Σερβία επιθυμεί την ένταξή της στην Ε.Ε., ετοιμάζονται νόμοι για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις πτωχεύσεις και τις κατασκευές που θα λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της αναβίωσης της στάσιμης οικονομίας της χώρας, επισήμανε o σέρβος πρωθυπουργός σε δηλώσεις του στο δίκτυο CNBC.
Δεν είναι εύκολη υπόθεση, σημείωσε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι έχουμε καθυστερήσει όλες τις μεταρρυθμίσεις για «αιώνες», αλλά στην πραγματικότητα για δεκαετίες, και τώρα πρέπει να κάνουμε σχεδόν τα πάντα για να δημιουργήσουμε καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον.
«Όποτε γίνονται οποιουδήποτε είδους προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στα Βαλκάνια –δεν έχει σημασία αν πρόκειται για την Κροατία, τη Βοσνία ή τη Σερβία– είναι χειρότερα και από την κόλαση, όμως είμαι απόλυτα αποφασισμένος να προχωρήσω και δεν αμφιβάλλω ότι θα επιτύχουμε», επισήμανε.
Σημειώνεται ότι η Σερβία διατήρησε αυτόν τον μήνα τα επιτόκια σταθερά, με το βασικό επιτόκιο στο 8,5%, έπειτα από μειώσεις τους δύο προηγούμενους μήνες.
Ο Βούσιτς έχει υποσχεθεί ότι θα μετατρέψει τη χώρα σε έναν πιο ελκυστικό χώρο για τις ξένες επενδύσεις και ετοιμάζεται να περικόψει τις επιδοτήσεις σε περίπου 160 κρατικές επιχειρήσεις προκειμένου να σώσει τη Σερβία από τη χρεοκοπία.
«Ακολουθούμε το μονοπάτι της Ε.Ε., όμως πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα για να κάνουμε τη χώρα πιο εκλυστική για ξένες επενδύσεις», σημείωσε και πρόσθεσε ότι είμαστε ικανοί να το επιτύχουμε.
Επισήμανε ακόμη ότι η Σερβία δεν περιμένει την Ευρώπη να λύσει τα προβλήματα της Σερβίας, αλλά σκοπεύει να προχωρήσει στις απαραίτητες δημοσιονομικές προσαρμογές, που όπως είπε θα είναι πολύ σκληρές για τον κόσμο.
Όσον αφορά τους στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, σημείωσε ότι η Σερβία ακολουθεί ξεκάθαρα το μονοπάτι της Ε.Ε., προσθέτοντας ότι σε επικοινωνία του με τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν του ανέφερε ότι σεβόμαστε τους φίλους μας από τη Ρωσία, έχουμε πολύ καλή συνεργασία, όμως ο κύριος προσανατολισμός μας και στόχος είναι να αποτελέσουμε κομμάτι της Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης