Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία – Εξετάζει «στοχευμένα πλήγματα» στο έδαφος της Ουκρανίας

Ρωσία – Εξετάζει «στοχευμένα πλήγματα» στο έδαφος της Ουκρανίας
Απάντηση σε ουκρανικά πυρά που έπληξαν ρωσικό χωριό
Να επιφέρει «στοχευμένα πλήγματα» στο έδαφος της Ουκρανίας μελετά η Ρωσία ως απάντηση σε ουκρανικά πυρά σε ρωσικό χωριό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, η οποία επικαλείται πηγές του Κρεμλίνου, η Ρωσία διαμηνύει ότι δεν θα πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας αλλά για στοχευμένα πλήγματα κατά των θέσεων από τις οποίες προέρχονται τα πυρά στο ρωσικό έδαφος.
Μάλιστα το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τη ρίψη οβίδας σε ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προειδοποιεί το Κίεβο ότι το περιστατικό αυτό συνιστά επίθεση εκ μέρος της Ουκρανίας και ότι θα έχει «μη αναστρέψιμες συνέπειες».
«Στη Ρωσία, θεωρούμε αυτήν την πρόκληση ακόμη μία επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Ουκρανίας. Αυτό το γεγονός δείχνει την εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η οποία μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, για τις οποίες την ευθύνη θα φέρει η Ουκρανία», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
Πάντως η Ουκρανία αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση αυτή, τονίζοντας ότι «οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν βολές κατά του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης