Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Ουκρανίας και Ρωσίας – Κατάρριψη αεροπλάνου από ρωσικά πυρά καταγγέλλει το Κίεβο

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Ουκρανίας και Ρωσίας – Κατάρριψη αεροπλάνου από ρωσικά πυρά καταγγέλλει το Κίεβο
Τι καταγγέλλει η Ουκρανία
Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις Ουκρανίας - Ρωσίας,  καθώς το Κίεβο καταγγέλλει πως Ρώσοι στρατιώτες συνδράμουν στις «τρομοκρατικές» επιθέσεις των ρωσόφωνων αυτονομιστών.
Τρεις μήνες μετά την γενικευμένη εμφύλια σύρραξη και η κρίση στην ανατολική Ουκρανία διατηρείται σε αμείωτο βαθμό. Σήμερα άλλωστε, ένα μεταγωγικό αεροπλάνο της ουκρανικής αεροπορίας καταρρίφθηκε, πιθανόν από ρωσικά πυρά.  «Η πτώση ίσως να προήλθε από ρωσικά πυρά» διαμήνυσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας. Την ίδια ώρα, οι εχθροπραξίες στα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας συνεχίζονται. Από τις σημερινές συγκρούσεις φέρεται να σκοτώθηκε ένας Ρώσος οπλίτης.
Το Κίεβο καταγγέλλει τη Μόσχα πως ενισχύει την παράνομες ένοπλες ρωσόφωνες ομάδες. «Υπάρχουν πληροφορίες, βάσει των οποίων Ρώσοι στρατιώτες συμμετέχουν στις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων» υπογράμμισε ο Ουκρανός Πρόεδρος, Petro Poroshenko. Παράλληλα, κατήγγειλε πως η Ρωσία εξακολουθεί να αναπτύσσει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα.

Τι μετέδιδε νωρίτερα, το bankingnews.gr
Να επιφέρει «στοχευμένα πλήγματα» στο έδαφος της Ουκρανίας μελετά η Ρωσία ως απάντηση σε ουκρανικά πυρά σε ρωσικό χωριό.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, η οποία επικαλείται πηγές του Κρεμλίνου, η Ρωσία διαμηνύει ότι δεν θα πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας αλλά για στοχευμένα πλήγματα κατά των θέσεων από τις οποίες προέρχονται τα πυρά στο ρωσικό έδαφος.
Μάλιστα το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τη ρίψη οβίδας σε ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, προειδοποιεί το Κίεβο ότι το περιστατικό αυτό συνιστά επίθεση εκ μέρος της Ουκρανίας και ότι θα έχει «μη αναστρέψιμες συνέπειες».
«Στη Ρωσία, θεωρούμε αυτήν την πρόκληση ακόμη μία επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Ουκρανίας. Αυτό το γεγονός δείχνει την εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η οποία μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, για τις οποίες την ευθύνη θα φέρει η Ουκρανία», αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.
Πάντως η Ουκρανία αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε ευθύνη για την επίθεση αυτή, τονίζοντας ότι «οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν βολές κατά του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης