Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πυρά Φ. Κάστρο κατά Ουκρανίας: Η «φιλοπόλεμη» κυβέρνηση του Κιέβου ευθύνεται για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους

Πυρά Φ. Κάστρο κατά Ουκρανίας: Η «φιλοπόλεμη» κυβέρνηση του Κιέβου ευθύνεται για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους
Δριμύ κατηγορώ του Κουβανού ηγέτη κατά της ουκρανικής κυβέρνησης
Στη «φιλοπόλεμη» κυβέρνηση της Ουκρανίας επιρρίπτει τις ευθύνες για την πολύνεκρη τραγωδία με τη κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους ποτ επέβαιναν 298 άνθρωποι, ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Φιντέλ Κάστρο.
«Η Κούβα δεν μπορεί παρά να εκφράσει αποκήρυξη για την ενέργεια μίας τόσο αντι-ρωσικής, αντι-ουκρνανικής και φιλο-ιμπεριαλιστικής κυβέρνησης», σημείωσε ο 87χρονος πρώην ηγέτης της Κούβας, σε άρθρο που δημοσιεύεται σε επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας.
Παράλληλα, ο κ. Κάστρο κατήγγειλε τη στάση του Μπαράκ Ομπάμα, κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ, πως «υποστηρίζει αυτή την πράξη, αποκαλώντας αυτό το άθλιο έγκλημα νόμιμη αμυντική ενέργεια». «Ο Ομπάμα δεν υποστηρίζει τον Δαυίδ έναντι του Γολιάθ, αλλά τον Γολιάθ έναντι του Δαυίδ», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Κούβας πέρασαν μία μακρά περίοδο κρίσης μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, όμως κατά τα τελευταία χρόνια έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον Κάστρο κατά την επίσημη επίσκεψή που πραγματοποίησε στην Κούβα την περασμένη Παρασκευή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης