Τελευταία Νέα
Διεθνή

Poroshenko (πρόεδρος Ουκρανίας) – Εντολή να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες στο Donetsk

Poroshenko (πρόεδρος Ουκρανίας) – Εντολή να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες στο Donetsk
Οι εκρήξεις στο κέντρο της πόλης δεν προκαλούνται από Ουκρανούς στρατιώτες
Εντολή να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες στην ευρύτερη περιοχή του Donetsk έδωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Viktor Poroshenko προκειμένου να μην παρεμποδιστούν οι έρευνες για το μοιραίο αεροπλάνο των Malaysian Airlines.
Εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας δήλωσε πως ο στρατός δεν ευθύνεται για τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στο κέντρο της ανατολικής πόλης Donetsk, όπου αντάρτες είχαν αναφέρει νωρίτερα πως ουκρανικά άρματα μάχης προσπαθούν να διασχίσουν τα όρια της πόλης.
«Υπάρχει δουλειά να γίνει για να καθαρίσουν οι προσβάσεις προς την πόλη, για να καταστραφούν σημεία ελέγχου που έχουν στήσει οι τρομοκράτες. Αν γίνονται εκρήξεις στο κέντρο της πόλης δεν οφείλονται σε ουκρανούς στρατιώτες», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αντρίι Λισένκο.
«Έχουμε αυστηρές διαταγές να μην κάνουμε χρήση αεροπορικών επιδρομών και πυροβολικού στην πόλη. Αν γίνονται μάχες στην πόλη, έχουμε πληροφορίες ότι υπάρχει εκεί μια μικρή ομάδα που έχει αυτο-οργανωθεί και πολεμάει με τους τρομοκράτες» τόνισε ο Λισένκο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης