Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα κινεζικά Μέσα υποστηρίζουν την Ρωσία

Τα κινεζικά Μέσα υποστηρίζουν την Ρωσία
Μην βιάζεστε να κατηγορήσετε τους Ρώσους για την πτήση MH17, λένε τα Μέσα της Κίνας
Στην Κίνα φαίνεται να βρίσκει την υποστήριξη η Ρωσία, με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua να αναφέρει ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Αυστραλίας «βιάστηκαν» να κατηγορήσουν την Ρωσία ως υπεύθυνη για την κατάρριψη της πτήσης MH17.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι αυτό που προέχει είναι να συνεργαστούν οι χώρες ώστε «να βρεθεί ο αληθινός υπεύθυνος, αν υπάρχει» και όχι να κατηγορείται η Ρωσία, προτού ολοκληρωθούν οι έρευνες.
Επιπλέον, η εφημερίδα «The Global Times», που έχει την υποστήριξη του κομμουνιστικού κόμματος, ανέφερε πως «η πρόωρη καταδίκη των Δυτικών μέσων, δεν βασίζεται σε γνωστά δεδομένα, ούτε στην λογική».
Η διαφαινόμενη στήριξη της Κίνας στην Ρωσία είναι ένας δείκτης ικανός να πείσει ότι έχει ξεκινήσει μια νέα εποχή για τις ρωσοσινικές σχέσεις.
Παρά τις ιστορικές διαφορές και το κλίμα καχυποψίας, πλέον, όσα ενώνουν τις δύο γειτονικές χώρες φαίνεται ότι είναι περισσότερα από αυτά που τις χωρίζουν.
Η Κίνα υιοθετεί την οπτική της Ρωσίας για την υπόθεση της Κριμαίας με τα Μέσα να αναφέρουν ότι η Ουκρανία ευθύνεται για την χαοτική κατάσταση, που υφίσταται μετά την κρίση στην Κριμαία.
«Οι δυτικές χώρες έχουν δραστηριοποιηθεί στην προάσπιση και την υποστήριξη της «δημοκρατικής επανάστασης» στην Ουκρανία, προκειμένου να δελεάσουν τη χώρα να γίνει το συνοριακό φυλάκιο της γεωπολιτικής επέκτασης της Δύσης», ανέφερε σε αφιέρωμά της η «Global Times», ενώ τόνισε πως «η Ουκρανία έχει να καταβάλει το τεράστιο τίμημα».
Η Ρωσία απειλείται με απομόνωση από την Δύση, ωστόσο έχει την στήριξη της Ανατολής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης