Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ομπάμα: Εκεχειρία εδώ και τώρα στη Γάζα - Nέες απειλές στη Μόσχα - Αν η Ρωσία δεν αλλάξει πολιτική στο ουκρανικό ζήτημα, το κόστος θα είναι μεγάλο

Ομπάμα: Εκεχειρία εδώ και τώρα στη Γάζα - Nέες απειλές στη Μόσχα - Αν η Ρωσία δεν αλλάξει πολιτική στο ουκρανικό ζήτημα, το κόστος θα είναι μεγάλο
Η συμπεριφορά των ρωσόφιλων αυτονομιστών είναι προσβλητική απέναντι στους νεκρούς του μοιραίου Boeing
Tην ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας επανέλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σε νέο έκτακτο διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό, με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία.
Η άμεση εκεχειρία στη Γάζα είναι αναγκαία, διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος για να προσθέσει πως οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων από τις επιχειρήσεις του Ισραήλ.
Εστιάζοντας στο έτερο μείζον θέμα των ημερών, την αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, ο Ομπάμα χαρακτήρισε απαραίτητη την πρόσβαση στο σημείο συντριβής του μαλαισιανού Boeing. Ταυτόχρονα, δεν δίστασε να επισημάνει πως οι ρωσόφιλοι αντάρτες εμποδίζουν την έρευνα για την κατάρριψη του Boeing.
Η Ρωσία πρέπει να διασφαλίσει το σημείο συντριβής του μαλαισιανού αεροσκάφος, τόνισε στη συνέχεια.
Παράλληλα ο Ομπάμα κατέστησε επιτακτική την ανάγκη να βρεθεί άμεσα διπλωματική λύση στο ζήτημα της Ουκρανίας.
Η Ρωσία πρέπει να αλλάξει πολιτική στο ουκρανικό ζήτημα, προειδοποιεί ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση το κόστος θα είναι μεγάλο. Επί της ουσίας, προετοιμάζει το έδαφος για νέες κυρώσεις προς τη Μόσχα.
Η συμπεριφορά των ρωσόφιλων αυτονομιστών είναι προσβλητική απέναντι στους νεκρούς του μοιραίου Boeing, κατέληξε ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης