Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτήση της Malaysia Airlines πέταξε πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας

Πτήση της Malaysia Airlines πέταξε πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας
Η διαδρομή έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνη λόγω των ρίψεων πυραύλων
Δεν φαίνεται να μαθαίνει η αεροπορική Malaysian Airlines, καθώς νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πτήση της εταιρείας MH4 πέταξε πάνω από τον Συριακό εναέριο χώρο.
Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας έχει προειδοποιήσει ότι η διαδρομή είναι επικίνδυνη, καθώς έχουν καταγραφεί ρίψεις πυραύλων, και έχει συμβουλεύσει τις αεροπορικές να αποφεύγουν τις πτήσεις πάνω από την Συρία.
Ο κίνδυνος για τις «πολιτικές πτήσεις» έχει χαρακτηριστεί «σημαντικός», παρόλα αυτά, την Κυριακή (20/7) η πτήση της Malaysian Airlines από την Kuala Lumpur (Κουάλα Λουμπούρ) με κατεύθυνση το Λονδίνο, πέταξε πάνω από την Συρία με στόχο να, ίσως, να αποφύγει τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Οι διεθνείς αεροπορικές αποφεύγουν την Συρία, και έτσι φαίνεται ότι η πτήση MH4 ήταν η πρώτη που πέρασε πάνω από την χώρα, εδώ και περίπου έναν χρόνο.
Η εταιρεία έβγαλε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η διαδρομή είχε εγκριθεί και ότι πάνω από όλα επιθυμεί να εξασφαλίζει την ασφάλεια των επιβατών της, ωστόσο μετά τη δημοσιοποίηση της διαδρομής, ξέσπασε κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις μνήμες από τις δύο αεροπορικές τραγωδίες της Malaysian Airlines ακόμα πολύ νωπές.

www.bankignnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης