Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Spiegel: Απειλεί τη γερμανική οικονομία η ουκρανική κρίση - Deutsche Bank: Πτώση στο γερμανικό ΑΕΠ, αν η Ρωσία βυθιστεί στην ύφεση

Der Spiegel: Απειλεί τη γερμανική οικονομία η ουκρανική κρίση - Deutsche Bank: Πτώση στο γερμανικό ΑΕΠ, αν η Ρωσία βυθιστεί στην ύφεση
Σχεδόν το 25% των γερμανικών εταιρειών που έχουν συναλλαγές με τη Ρωσία ενδέχεται να επηρεαστούν...
Σήμα κινδύνου για τον αντίκτυπο της ρωσο-ουκρανικής κρίσης στη γερμανική οικονομία - την ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης - κρούει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Όπως επισημαίνει, η γερμανική βιομηχανία έχει ήδη αρχίσει να επωμίζεται το κόστος των κυρώσεων που επιβάλλουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας.
Σύμφωνα με το περιοδικό, η γερμανική οικονομία έχει ήδη αρχίσει να μετρά τις πρώτες πληγές από την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.
Το περιοδικό επικαλείται μελέτη της Επιτροπής για τις Οικονομικές Σχέσεις με την Ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με την οποία η ουκρανική κρίση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο 25.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία.
Ταυτόχρονα, η Deutsche Bank, σε πρόσφατη έκθεσή της, προειδοποιεί πως σε περίπτωση που η ρωσική οικονομία βυθιστεί στην ύφεση, τότε η γερμανική ανάπτυξη δεν αποκλείεται να υποχωρήσει κατά 0,5%...
Από την πλευρά του το Γερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο θεωρεί ότι σχεδόν το 25% των γερμανικών εταιρειών που συναλλάσσονται με την Ρωσία ενδέχεται να επηρεαστούν. Είναι ενδεικτικό, όπως τονίζει το Spiegel, ότι οι περιορισμοί σε βάρος της Rosneft επηρεάζουν περισσότερες από δώδεκα γερμανικές εταιρείες, ενώ ιδιαίτερα πλήττεται η αυτοκινητοβιομηχανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης