Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιππίνες – Άλμα στο έλλειμμα του προϋπολογισμού τον Ιούνιο – Αναρριχήθηκε στο 1,4 δισ. δολ.

Φιλιππίνες – Άλμα στο έλλειμμα του προϋπολογισμού τον Ιούνιο – Αναρριχήθηκε στο 1,4 δισ. δολ.
Η διεύρυνηση του ελλείμματος οφείλεται στις αυξημένες δαπάνες από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάκαμψη
Άλμα καταγράφηκε στο έλλειμμα του προϋπολογισμού τον Ιούνιο στις Φιλιππίνες, το οποίο αναρριχήθηκε στα 62,5 δισ. πέσος (1,4 δισ. δολ.) από 8,45 δισ. πέσος έναν χρόνο νωρίτερα και έναντι πλεονάσματος που είχε καταγραφεί τους δύο προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2014, το υπουργείο Οικονομικών της χώρας.
Η διεύρυνση αυτή οφείλεται στις αυξημένες δαπάνες από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη, επισημαίνεται.
Ειδικότερα, έπειτα από πλεόνασμα 8,51 δισ. πέσος τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, τον Ιούνιο καταγράφηκε έλλειμμα 53,97 δισ. πέσος.
Οι δαπάνες αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 44% σε ετήσια βάση, στα 201,13 δισ. πέσος καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σε δαπάνες που αφορούν δημόσια έργα προκειμένου να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6%, στα 138,64 δισ. πέσος, ενώ στο πρώτο εξάμηνο ενισχύθηκαν συνολικά κατά 11%, στα 933,73 δισ. πέσος.
Η κυβέρνηση κατέγραψε καθαρό πρωτογενές έλλειμμα -εξαιρουμένων καθαρών πληρωμών για τόκους- 42,9 δισ. πέσος τον Ιούνιο.
Ωστόσο, την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου καταγράφεται ακόμη καθαρό πρωτογενές πλεόνασμα 105,8 δισ. πέσος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης