Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο χορό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας θέλει να μπει και η Ιαπωνία - Οργισμένη αντίδραση της Μόσχας

Στο χορό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας θέλει να μπει και η Ιαπωνία - Οργισμένη αντίδραση της Μόσχας
Οικονομική βοήθεια 8 εκατ. ευρώ υπόσχονται οι ΗΠΑ στην Ουκρανία
Στο χορό των κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζεται να μπει και η Ιαπωνία μετά τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόθεση η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Μόσχας.
Η Ρωσία χαρακτήρισε τα σχέδια της Ιαπωνία, «εχθρικά» που θα βλάψουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
"Η επιβολή από την πλευρά του Τόκιο νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας...αναπόφευκτα απειλεί και επιδεινώνει ένα μεγάλο φάσμα διμερών σχέσεων", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Οικονομική βοήθεια υπόσχονται οι ΗΠΑ στην Ουκρανία
Οικονομική βοήθεια συνολικού ύψους 8 εκατ. δολ. υποσχέθηκε στην Ουκρανία ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Jo Baiden (Τζο Μπάιντεν).
Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Αρσένι Γιάτσενιουκ, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, τόνισε ότι σκοπεύουν να παράσχουν περίπου 7 εκατ. δολ. ως βοήθεια για την ανοικοδόμηση περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας, καθώς και 1 εκατ. δολ. για νέα στήριξη, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η οικονομική αυτή βοήθεια περιλαμβάνει συνεισφορές προς τον Ερυθρό Σταυρό και την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες για ιατρική βοήθεια, πρόσβαση σε πόσιμο νερό και μικρά έργα ανοικοδόμησης, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης