Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον πρόεδρο του ΣτΕ κατέφυγαν οι ένστολοι - Αναρμόδιος δηλώνει ο Σ. Ρίζος για τη μη καταβολή των αναδρομικών αποδοχών

Στον πρόεδρο του ΣτΕ κατέφυγαν οι ένστολοι - Αναρμόδιος δηλώνει ο Σ. Ρίζος για τη μη καταβολή των αναδρομικών αποδοχών
Να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε βάρος των υπουργών που δεν εκτελούν τη δικαστική απόφαση σκέφτονται οι ένστολοι
Tη δυσαρέσκεια τους για την μη εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικές τις αναδρομικές περικοπές των αποδοχών των ενστόλων, εξέφρασαν στον πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι ένστολοι.
Ο κ. Σωτήρης Ρίζος στην ολιγομελή αντιπροσωπεία των ενστόλων που τον επισκέφθηκαν δήλωσε αναρμόδιος για την μη εφαρμογή της Πολιτείας προς την  δικαστική  απόφαση  και τους υπέδειξε να συμβουλευθούν τους δικηγόρους τους για την επίλυση του επίμαχου ζητήματος.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους οι ένστολοι μετά την μη εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣΤΕ έχουν δύο επιλογές.
Νομικοί κύκλοι, με αφορμή την υπόθεση, έλεγαν πως οι ένστολοι μπορούν να προχωρήσουν σε δυο κινήσεις:
- Να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια κατά του ελληνικού Δημοσίου ζητώντας η υπόθεση τους να δικαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, ως πρότυπη δίκη. Μάλιστα, ίδιοι κύκλοι σχολίαζαν, με νόημα, ότι θεωρείται βέβαιο πως οι ένστολοι θα βγουν κερδισμένοι αφού οι προσφυγές θα στηρίζονται στην μη εκτέλεση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ.
- Να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου στρεφόμενοι σε βάρος των υπουργών που δεν εκτελούν τη δικαστική απόφαση η οποία ανάβει το πράσινο φως για την επιστροφή των αποδοχών που παρακρατήθηκαν από τον Αύγουστο του 2012.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει, στη συνέχεια, να ζητηθεί η άρση της ασυλίας των αρμόδιων υπουργών προκειμένου να διωχθούν για παράβαση καθήκοντος και μη συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση. Αδικήματα που επισύρουν ποινές φυλάκισης μέχρι δυο ετών και τουλάχιστον 6 μηνών, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης