Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας: Τερματίζονται οι συγκρούσεις στο σημείο της συντριβής του μοιραίου Boeing των Malaysia Airlines

Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας: Τερματίζονται οι συγκρούσεις στο σημείο της συντριβής του μοιραίου Boeing των Malaysia Airlines
Lavrov και Kerry συναινούν στην ανάγκη τήρησης του διεθνούς και ανεξάρτητου χαρακτήρα της έρευνας
Σε συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στο σημείο της συντριβής του μοιραίου Boeing των Malaysia Airlines, που καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου, οδηγώντας στον θάνατο 298 ανθρώπους, κατέληξαν ΗΠΑ και Ρωσία.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας S. Lavrov και ο Αμερικανός ομόλογός του J. Kerry, συμφώνησαν σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ότι οι μάχες κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το Βοeing των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στην ανατολική Ουκρανία, θα πρέπει να σταματήσουν.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών "συμφωνούν ότι είναι αναγκαία η τήρηση της απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αναφορικά με τον διεθνή και ανεξάρτητο χαρακτήρα της έρευνας καθώς και η παύση των συγκρούσεων στην περιοχή όπου βρίσκονται τα συντρίμμια του αεροπλάνου".
Η Δύση υποστηρίζει ότι η πτήση MH17 κατά πάσα πιθανότητα καταρρίφθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές της Ουκρανίας, με πύραυλο εδάφους-αέρος που τους προμήθευσε η Ρωσία.
Η Μόσχα από την πλευρά της διαψεύδει ότι παρέδωσε τέτοιους πυραύλους στους αντάρτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης