Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένθερμη υποστηρικτής των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας η An. Merkel - «Aναπόφευκτη η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Ένθερμη υποστηρικτής των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας η An. Merkel - «Aναπόφευκτη η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
«Πλέον επαφίεται στη ρωσική ηγεσία να αποφασίσει εάν θέλει να προχωρήσει στο δρόμο της αποκλιμάκωσης και της συνεργασίας»
Χαιρετίζει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει ευρύτερες κυρώσεις στη Ρωσία για το ρόλο της στην ουκρανική κρίση ήταν, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel, χαρακτηρίζοντας την «αναπόφευκτη».
Μάλιστα η κ. Merkel τόνισε ότι είναι πλέον επαφίεται στη Μόσχα να κάνει την επόμενη κίνηση, για την αποκλιμάκωση της έντασης.
Από την αρχή της κρίσης στην Ουκρανία, η Γερμανία ήταν από τους ισχυρότερες «παίκτες» στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό που αντιμετώπιζαν με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας.
Ωστόσο τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά, με τη Γερμανία να έχει μετατραπεί σε ένθερμο υποστηρικτή των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Νωρίτερα, οι χώρες-μέλη της ΕΕ συμφώνησαν για πρώτη φορά να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος ρωσικών πετρελαϊκών εταιρειών, τραπεζών και αμυντικών βιομηχανιών με αφορμή τη στήριξη που παρέχει η Ρωσία στους αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας.
«Η σημερινή απόφαση ήταν αναπόφευκτη» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Γερμανίδα καγκελάριος προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν κατ΄ επανάληψη προειδοποιήσει τη Μόσχα ότι η προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας και η συνεχιζόμενη αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας δεν ήταν αποδεκτές ενέργειες.
«Πλέον επαφίεται στη ρωσική ηγεσία να αποφασίσει εάν θέλει να προχωρήσει στο δρόμο της αποκλιμάκωσης και της συνεργασίας. Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις μπορεί να αναθεωρηθούν», συνέχισε η Merkel, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να ληφθούν και νέα, επιπρόσθετα μέτρα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης