Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Κινέζοι κατάσκοποι παραβίασαν κρατικό υπολογιστικό σύστημα

Καναδάς: Κινέζοι κατάσκοποι παραβίασαν κρατικό υπολογιστικό σύστημα
Η Πρεσβεία της Κίνας αρνείται τις κατηγορίες
Το ηλεκτρονικό σύστημα του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καναδά παραβιάστηκε από Κινέζους κατασκόπους, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά.
Η παραβίαση, που χαρακτηρίζεται αριστοτεχνική, επιβεβαιώθηκε από τις καναδικές μυστικές υπηρεσίες, ωστόσο η Πρεσβεία της Κίνας στη χώρα αρνήθηκε ως «αβάσιμη κατηγορία» τους ισχυρισμούς αυτούς.
Ειδικότερα, η Πρεσβεία προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «οι σχέσεις της Κίνας και του Καναδά έχουν διατηρηθεί σε ένα καλό επίπεδο [και] είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με την καναδική πλευρά για να δημιουργήσουμε ένα ειρηνικό, ασφαλές, ανοιχτό και συνεργατικό κυβερνοχώρο».
Από την πλευρά του ο Καναδάς τόνισε ότι δεν υπάρχουν δείγματα παραβίασης και σε άλλα υπολογιστικά συστήματα, αλλά ότι το μηχανογραφικό σύστημα του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών απομονώθηκε από τα άλλα κρατικά ηλεκτρονικά συστήματα.
Επιπλέον, ο John Baird, υπουργός Εξωτερικών του Καναδά, στα πλαίσια επίσκεψής του στην Κίνα, συνομίλησε για το ζήτημα με τον ομόλογό του, όπου και έγινε μια ειλικρινής ανταλλαγή απόψεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης