Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ανέκτησε τον έλεγχο πόλης κοντά στο Ντονέτσκ ο στρατός – Καταγγελίες για πυρά από το ρωσικό έδαφος

Ουκρανία: Ανέκτησε τον έλεγχο πόλης κοντά στο Ντονέτσκ ο στρατός – Καταγγελίες για πυρά από το ρωσικό έδαφος
Ανακοίνωσε ότι άρχισε μάχες εναντίον της πόλης Ιλόβαϊσκ, επίσης κοντά στο Ντονέτσκ
Την ανάκτηση του ελέγχου της πόλης Αβντιίβκα, που βρίσκεται περίπου 10 χλμ. βόρεια του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι δέχθηκε νέες επιθέσεις από το ρωσικό έδαφος.
Παράλληλα, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο ουκρανικών επιχειρήσεων στην ανατολική περιφέρεια, ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε μάχες εναντίον της πόλης Ιλόβαϊσκ, 20 χλμ. ανατολικά του Ντονέτσκ.
Σημειώνεται ότι οι ουκρανικές δυνάμεις από τη στιγμή που ανέκτησαν τον έλεγχο στο Σλαβιάνσκ στις αρχές Ιουλίου, ανακτούν σταδιακά το έδαφος και προσεγγίζουν μεγάλες πόλεις της περιφέρειας στις οποίες έχουν οχυρωθεί οι αυτονομιστές, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.
Ο στρατός έχει κλιμακώσει τις τελευταίες ημέρες τις μάχες στην περιοχή που χωρίζει τις δύο αυτές πόλεις, καθώς και κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, την οποία το Κίεβο και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν ότι τροφοδοτεί με όπλα και μαχητές την εξέγερση.
Μάλιστα, σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, οι ουκρανικές δυνάμεις δεν είχαν καμιά απώλεια κατά τη χθεσινή νύχτα, ενώ ανακοινώθηκε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας δέχθηκαν επιθέσεις, κυρίως χθες βράδυ, με πυρά που προέρχονταν από το ρωσικό έδαφος, στο μεθοριακό σημείο διέλευσης του Ντοβγιάνσκι.
Στο Λουχάνσκ, ένας πολίτης σκοτώθηκε στις μάχες το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης