Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάπαυση πυρός για 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία – Στα συντρίμμια του Boeing των Malaysian Airlines Ολλανδοί και Ρώσοι εμπειρογνώμονες

Κατάπαυση πυρός για 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία – Στα συντρίμμια του Boeing των Malaysian Airlines Ολλανδοί και Ρώσοι εμπειρογνώμονες
Το Κίεβο ικανοποίησε αίτημα του γ.γ. του ΟΗΕ, Ban Ki Moon
Κατάπαυση πυρός για 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία ανακοίνωσε η Ουκρανία προκειμένου εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία, την Αυστραλία και τη Ρωσία να καταφέρουν να μεταβούν με ασφάλεια στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους των Malaysian Airlines που παρέσυρε στο θάνατο 298 ανθρώπους.
Με την απόφαση αυτή το Κίεβο ικανοποιεί σχετικό αίτημα του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Ban Ki Moon, ο οποίος είχε ζητήσει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών προκειμένου οι εμπειρογνώμονες να καταφέρουν να προσεγγίσουν το σημείο της τραγωδίας.
Εν τω μεταξύ, στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων, την οποία απαρτίζουν κυρίως Ολλανδοί, Αυστραλοί και μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, θα συμμετάσχουν, όπως έγινε γνωστό σήμερα το πρωί, και Ρώσοι εμπειρογνώμονες.
«Ρώσοι εμπειρογνώμονες σκοπεύουν να συναντηθούν με τον επικεφαλής της ερευνητικής επιτροπής και να παραδώσουν όλο το υλικό το οποίο ο πρόεδρος της επιτροπής διερεύνησης του ατυχήματος είχε ζητήσει», υπογραμμίζει το πρακτορείο Interfax, υπογραμμίζοντας πως οι Ρώσοι μαζί με τους υπόλοιπους εμπειρογνώμονες θα επιχειρήσουν τα αίτια πίσω από την πτώση του αεροσκάφους.
Είναι χαρακτηριστικό πως αν και το αεροπλάνο συνετρίβη στις 17 Ιουλίου, έως σήμερα και λόγω των συνεχιζόμενων μαχών και συγκρούσεων, οι εμπειρογνώμονες δεν έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν το σημείο της συντριβής και να κάνουν μια ουσιαστική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν τα αίτια της κατάρριψης του αεροσκάφους.
Αν και αναφέρεται ότι οι περισσότερες σοροί των 298 επιβατών έχουν περισυλλεγεί, η Αυστραλία εκτιμά ότι έως και 80 σοροί είναι πιθανό να βρίσκονται ακόμα στο σημείο της συντριβής.
Η Δύση υπογραμμίζει ότι έχει στη διάθεση της στοιχεία που δείχνουν ότι το αεροπλάνο επλήγη από πύραυλο, με την Ουκρανία, τις ΗΠΑ και άλλα δυτικά κράτη να κατηγορούν ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές είναι εκείνοι που «χτύπησαν» το αεροσκάφος, κατηγορία την οποία απορρίπτουν κατηγορηματικά οι αντάρτες.
Παράλληλα, η Δύση κατόπιν και του τελευταίου γύρου των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, πιέζει τη Μόσχα να σταματήσει τη στήριξη τους στους αντάρτες, παρά το γεγονός ότι το Κρεμλίνο αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει την οποιαδήποτε ανάμειξη τόσο στον εφοδιασμό των ανταρτών όσο και στις εν εξελίξει εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης