Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χωρίς αποφάσεις για το σχέδιο αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων η συνάντηση Στουρνάρα (ΤτΕ) - Δένδια (υπ. Ανάπτυξης)

Χωρίς αποφάσεις για το σχέδιο αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων η συνάντηση Στουρνάρα (ΤτΕ) - Δένδια (υπ. Ανάπτυξης)
Tα πραγματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs ) των τραπεζών σε επίπεδο ομίλων, εκτιμώνται στα 100 δισ. ευρώ, έναντι 114 δισεκ. που είναι τα καθαρά δάνεια εντός της Ελλάδος
(upd)Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που μελετά να αναλάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα, χωρίς ωστόσο να ληφθούν αποφάσεις.
Στη συνάντηση μετείχε επίσης ο συντονιστής της ομάδας που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος Σπ. Πλασκοβίτης.
Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο διοικητής της ΤτΕ στη Βουλή τα «κόκκινα» δάνεια φθάνουν πλέον τα 77 δισ. ευρώ.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, αν στα δάνεια που δεν εξυπηρετούνται προστεθούν και αυτά τα οποία έχουν ήδη ρυθμιστεί και οδεύουν προς καθυστέρηση, το ποσοστό τους αγγίζει το 40%.
Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα παρουσιάσει το νέο πλαίσιο για την ανακούφιση των νοικοκυριών από τα χρέη προς τις τράπεζες -αλλά και σε άλλους φορείς- περί τα μέσα αυτού του μήνα.
"Τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξει ένα κείμενο εργασίας για να αντιμετωπιστεί το θέμα των κόκκινων δανείων", είχε δηλώσει την περασμένη Τρίτη 29 Ιουλίου, ο κ. Δένδιας, μετά το πέρας της ευρείας υπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του προέδρου του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα.
Tα πραγματικά μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs ) των τραπεζών σε επίπεδο ομίλων, εκτιμώνται στα 100 δισ. ευρώ, έναντι 114 δισεκ. που είναι τα καθαρά δάνεια εντός της Ελλάδος.
Η κυβέρνηση, η ΤτΕ και βεβαίως οι τράπεζες αναζητούν λύσεις αλλά οι λύσεις που προτείνονται είναι ημίμετρα έναντι μιας συλλογικής λύσης.
Σήμερα θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης του Δένδια και του διοικητή της ΤτΕ Στουρνάρα για τα κόκκινα δάνεια, χωρίς ακόμη να αναζητείται η συλλογική λύση αλλά παράμετροι ώστε οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν μεμονωμένα το πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης