Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σερβία: Στα 42 εκατ. ευρώ η περιβαλλοντική καταστροφή από τις πλημμύρες του Μαΐου

tags :
Σερβία: Στα 42 εκατ. ευρώ η περιβαλλοντική καταστροφή από τις πλημμύρες του Μαΐου
Η εκτίμηση των ζημιών έγινε από αρμόδια περιβαλλοντική Επιτροπή
Στο ποσό των 42 εκατ. ευρώ αποτιμάται η περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσαν οι πλημμύρες που έπληξαν τον Μάιο τη Σερβία, σύμφωνα με εκτίμηση της υπουργού Γεωργίας και Περιβαλλοντικής Προστασίας της χώρας, Σνεζάνα Μπογκοσάβλιεβιτς Μπόσκοβιτς.
Σύμφωνα με την υπουργό, η εκτίμηση των ζημιών έγινε από αρμόδια περιβαλλοντική Επιτροπή, όμως μία τελική εκτίμηση των συνολικών ζημιών, που υπέστη το περιβάλλον, δε θα μπορούσε να γίνει.
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ακόμη συγκεκριμένες ζημιές, όπως η κατολίσθηση στην περιοχή Στόλιτσε στο Κρουπάνι (δυτική Σερβία), που προκλήθηκε ως άμεση συνέπεια των πλημμυρών», δήλωσε η κ. Μπογκοσάβλιεβιτς στους δημοσιογράφους, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Φραντζ Ουντερστέλερ, υπουργό Περιβάλλοντος, Κλιματικής Προστασίας και Ενεργειακού τομέα του Ομοσπονδιακού κρατιδίου της Γερμανίας, Βάδης- Βυρτεμβέργης.
Όσον αφορά στην αξιοποίηση κονδυλίων από την Ε.Ε. για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στον περιβαλλοντικό τομέα, η υπουργός σημείωσε ότι η Σερβία ήδη έχει προετοιμάσει μία σειρά έργων και εργάζεται πάνω στην υλοποίηση και άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης