Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eπικοινωνία Οbama - Putin για την Ουκρανία - Συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός - Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών

Eπικοινωνία Οbama - Putin για την Ουκρανία - Συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός - Παραμένουν οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών
O Putin διεμήνυσε στον Obama πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία είναι αντιπαραγωγικές
Στην ανάγκη για άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία συμφώνησαν ο Αμερικανός πρόεδρος B. Obama και ο Ρώσος ομόλογός του V. Putin, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του Κρεμλίνου, παραμένουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο μερών, ωστόσο οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη για μια άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός στην ανατολική Ουκρανία.
Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι Obama και Putin συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας για την ουκρανική κρίση.
Kατά τις πληροφορίες, ο Putin διεμήνυσε στον Obama πως οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία είναι αντιπαραγωγικές και σημείωσε πως η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή δεν ωφελεί κανέναν.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την αυξανόμενη υποστήριξη που λαμβάνουν οι φιλορώσοι αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία.
Επίσης ο Obama επεσήμανε πως προτιμά η ουκρανική κρίση να επιλυθεί μέσω της διπλωματικής οδού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης