Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Aπομονωμένο γεγονός το default της Αργεντινής - Η κρίση στην Ουκρανία πιο επικίνδυνη

JP Morgan: Aπομονωμένο γεγονός το default της Αργεντινής - Η κρίση στην Ουκρανία πιο επικίνδυνη
Η JP Morgan θεωρεί πως δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης από το default και το credit event της Αργεντινής
Ως ένα απομονωμένο γεγονός χαρακτηρίζει το πιστωτικό γεγονός (credit event) της Αργεντινής η JP Morgan, επιχειρώντας να καταλαγιάσει τις ανησυχίες των επενδυτών για τη νέα χρεοκοπία (default) της τρίτης ισχυρότερης οικονομίας της Λατινικής Αμερικής.
"Η χρεοκοπία της Αργεντινής συνιστά ένα απομονωμένο φαινόμενο, η οποία δεν έχει καμία ισχυρή δυναμική μετάδοσης", υποστηρίζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, σε νέα 8σέλιδη έκθεσή της, υπό τον τίτλο "Not a fundamental correction", την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
"H χρεοκοπία της Αργεντινής δεν θα επηρεάσει την ικανότητα των άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής να εξυπηρετήσουν το χρέος τους", επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της JP Morgan.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ Ανατολής και Δύσης για την έκβαση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης συνιστά ένα πολύ πιο σοβαρό γεγονός, με μεγαλύτερες προοπτικές κινδύνου.
Κατά τη JP Morgan, οι πραγματικές διαστάσεις της ουκρανικής κρίσης θα φανούν εάν και όταν ανακοπεί η εύρυθμη παροχή ενέργειας.
Εστιάζοντας στη συνέχεια η αμερικανική τράπεζα, στην κρίση στη Μέση Ανατολή, επισημαίνει πως δεν θα είναι το γεγονός εκείνο που θα συντηρήσει μια μακρά περίοδο διόρθωσης των αγορών. Ο λόγος; Το ότι οι τιμές του πετρελαίου στα διεθνή χρηματιστήρια εμπορευμάτων έχουν ήδη πάρει την κατιούσα.
Η JP Morgan συνεχίζει να συστήνει long τοποθετήσεις, σε ό,τι αφορά στον κλάδο της ενέργειας.
Σε άλλο σημείο της έκθεσής της η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει πως οι αγορές δεν έχουν ακόμη παραδοθεί σε ένα αίσθημα γενικευμένου κινδύνου.
Οι εκροές κεφαλαίων από την αγορά ομολόγων κρίνονται διαχειρίσιμες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης