Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Στα ΚΕΠ μεταφέρονται 11 διοικητικές διαδικασίες του Λιμενικού Σώματος

Στα ΚΕΠ μεταφέρονται 11 διοικητικές διαδικασίες του Λιμενικού Σώματος
Με την μεταφορά των συγκεκριμένων γραφειοκρατικών διαδικασιών στα ΚΕΠ επιτυγχάνεται καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και αποδέσμευση δύναμης του Λιμενικού Σώματος
Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών θα απευθύνονται, πλέον, όσοι επιθυμούν να κινήσουν διαδικασίες για την άσκηση υπαίθριου εμπορίου στα πλοία, την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε αυτά και σε εγκαταστάσεις πλωτών ναυπηγημάτων ή μόνιμης αγκυροβολίας πλοίων.
Συνολικά 11 διοικητικές υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος μεταφέρονται στα ΚΕΠ, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργείων Ναυτιλίας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στην απόφαση περιλαμβάνονται, επίσης, διατάξεις για τα θέματα άσκησης υπαίθριου εμπορίου και λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στους χώρους ευθύνης του Λιμενικού Σώματος, εναρμονισμένες με την υφιστάμενη νομοθεσία, που αφορά την Ελληνική Αστυνομία.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, που στόχο έχει την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Επιπλέον, συντελείται αποδέσμευση σημαντικής δύναμης του Λιμενικού Σώματος από την γραφειοκρατία, ώστε να αξιοποιηθεί σε άλλα επιχειρησιακά καθήκοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης