Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Σε υψηλό τουλάχιστον δεκαετίας αναρριχήθηκε η ανεργία τον Ιούλιο – Ανήλθε σε 6,4%

Αυστραλία: Σε υψηλό τουλάχιστον δεκαετίας αναρριχήθηκε η ανεργία τον Ιούλιο – Ανήλθε σε 6,4%
Επιβεβαιώνεται ότι η οικονομία της χώρας παραμένη αδύναμη, ενώ αυξάνεται το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων
Σε υψηλό τουλάχιστον δεκαετίας αναρριχήθηκε η ανεργία στην Αυστραλία τον Ιούλιο, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η οικονομία της χώρας παραμένει αδύναμη, ενώ αυξάνονται οι πιθανότητες για μείωση των επιτοκίων.
Η ανεργία στην Αυστραλία ανήλθε τον Ιούλιο στο 6,4% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έναντι 6% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014, η στατιστική υπηρεσία της χώρας.
Οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη αύξηση στο 6,1%.
Ο αριθμός των εργαζομένων υποχώρησε κατά 300 άτομα, εν συγκρίσει με εκτιμήσεις για αύξησή τους κατά 12.000.
Ο αριθμός των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης ενισχύθηκε κατά 14.500 άτομα, ενώ υποχώρησε κατά 14.800 ο αριθμός των εργαζομένων μερικής απασχόλησης.
Το ποσοστό των σε ηλικία εργασίας ατόμων που δουλεύουν ή αναζητούν εργασία αυξήθηκε τον Ιούλιο στο 64,8% από 64,7% τον Ιούνιο, ελαφρώς πάνω από τις προβλέψεις για διατήρησή του στο 64,7%.
Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας έχει διατηρήσει τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 2,5% για ένα χρόνο, σε μια προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία έναντι της επιβράδυνσης που καταγράφεται στις εξορύξεις στα ορυχεία, γεγονός που ώθησε υψηλότερα την ανεργία το περασμένο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης