Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απογοητευτική η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο – Ενισχύθηκε μόλις κατά 0,3%

Γερμανία: Απογοητευτική η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο – Ενισχύθηκε μόλις κατά 0,3%
Οικονομολόγοι ανέμεναν αύξησή της τουλάχιστον κατά 1,4%
Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τη βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, καθώς ενισχύθηκε λιγότερο του αναμενόμενου, ενισχύοντας τις ανησυχίες ότι οι επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας είναι περισσότερες αδύναμες έναντι των εκτιμήσεων για το δεύτερο τρίμηνο.
Η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία ενισχύθηκε μόλις κατά 0,3% τον Ιούνιο, όταν οικονομολόγοι ανέμεναν αύξησή της τουλάχιστον κατά 1,4%.
Τα στοιχεία ακολουθούν τις χθεσινές ανακοινώσεις για απροσδόκητη μείωση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Ιούνιο, που ενίσχυσε τις ανησυχίες ότι η γερμανική οικονομία ενδεχομένως να έχει επιβραδυνθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2014.
Η παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης αυξήθηκε κατά 0,1%, ενώ στον τομέα των κατασκευών κατά 1,2%. Όσον αφορά τα καταναλωτικά αγαθά καταγράφηκε άνοδος 1,7%, ενώ αντιθέτως η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησε κατά 0,9%.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, γεωπολιτικά γεγονότα πιθανώς επηρέασαν την παραγωγή, προσθέτοντας ότι οι δείκτες για τις παραγγελίες υποδηλώνουν μέτρια ανάπτυξη της παραγωγής προς το παρόν, ωστόσο η θετική τάση θα συνεχιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης