Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεστάλη η κατάπαυση πυρός στον τόπο συντριβής του μαλαισιανού Boeing στην Ουκρανία

Ανεστάλη η κατάπαυση πυρός στον τόπο συντριβής του μαλαισιανού Boeing στην Ουκρανία
Μέχρι την επανέναρξη των ερευνών στο σημείο, τις οποίες ανέστειλε ο ολλανδός πρωθυπουργός μέχρι νεωτέρας
Την αναστολή της εκεχειρίας στην περιοχή που κατέπεσε το μαλαισιανό αεροσκάφος αποφάσισε η κυβέρνηση της Ουκρανίας, μετά τη διακοπή των ερευνών της διεθνούς αποστολής ειδικών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το καθεστώς της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή της συντριβής (...) δεν θα τελεί σε ισχύ» έως την επανέναρξη των ερευνών αυτών, τις οποίες σημειωτέον ανέστειλε μέχρι νεωτέρας την Τετάρτη το βράδυ ο ολλάνδος πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε.
Η Ουκρανία είχε κηρύξει εκεχειρία σε μια ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους, που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο προπύργια των αυτονομιστών, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, αν και καταγράφονταν ανταλλαγές πυρών πολύ συχνά στην περιοχή, ακόμη και κατά τη διάρκεια των ερευνών, αναγκάζοντας τους ειδικούς να τις διακόπτουν.
Εν τω μεταξύ, σήμερα Πέμπτη έφθασε στην Ουκρανία ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν, για να εκφράσει την υποστήριξη του Ευρωατλαντικού Συμφώνου στη χώρα.
Σε μήνυμά του στο twitter σημείωσε: «Μόλις προσγειωθήκαμε στο Κίεβο. Είμαι εδώ για να εκφράσω την πολιτική υποστήριξη του NATO στην Ουκρανία και στον πρόεδρο (Πέτρο) Ποροσένκο».
Όσον αφορά τις συγκρούσεις, ένας άνθρωπος έχασε σήμερα τη ζωή του και δύο ακόμη τραυματίστηκαν από οβίδα που έσκασε σε νοσοκομείο στο κέντρο του Ντονέτσκ, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές στην περιοχή.
«Ζητούμε από τον πληθυσμό να μην μένει στους δρόμους και να καταφύγει σε ασφαλείς τόπους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δήμος του Ντονέτσκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης