Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel - Poroshenko - Αναγκαία η επανέναρξη των ερευνών στο σημείο συντριβής του Boeing 777

Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel - Poroshenko - Αναγκαία η επανέναρξη των ερευνών στο σημείο συντριβής του Boeing 777
Τερματίστηκε η εκεχειρία στο σημείο συντριβής του Boeing 777 στην Ανατολική Ουκρανία 
Αναγκαία θεωρεί η Καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel την επανέναρξη των ερευνών στο σημείο κατάρριψης του Boeing 777 των Malaysia Airlines, στην Ανατολική Ουκρανία.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στην κατάσταση στην Ουκρανία και εξέφρασαν την ελπίδα να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
«Η καγκελάριος Merkel τηλεφώνησε στον ουκρανό πρόεδρο Petro Poroshenko», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της καγκελαρίας Κριστίνε Βιρτς.
«Δόθηκε έμφαση στις συγκεκριμένες ενέργειες που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την υποστήριξη των προσπαθειών της ομάδας επαφής, που αποτελείται από εκπροσώπους του ΟΑΣΕ (Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη), της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ώστε να επιτευχθεί μια εκεχειρία» στην ανατολική Ουκρανία, πρόσθεσε η ίδια.
Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στην ανάγκη να ξεκινήσουν και πάλι οι έρευνες γύρω από το σημείο της συντριβής του Boeing 777.
«Με τη συνέχιση των μαχών, οι αυτονομιστές εμποδίζουν την πρόσβαση των ειδικών στο σημείο της συντριβής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας.
Το Κίεβο τερμάτισε χθες την εκεχειρία που είχε επιβάλει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από το σημείο της συντριβής, το οποίο είναι μεταξύ των πόλεων Λουχάνσκ και Ντονέτσκ, προπύργια των αυτονομιστών ανταρτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης