Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα αναστάτωση προκαλεί το EUobserver! - Έρχονται και νέα ρωσικά αντίποινα στις κυρώσεις της Δύσης...

Νέα αναστάτωση προκαλεί το EUobserver! - Έρχονται και νέα ρωσικά αντίποινα στις κυρώσεις της Δύσης...
Πιθανή είναι η επιβολή ρωσικών κυρώσεων στις αεροπορικές πτήσεις των δυτικών αερογραμμών, αλλά και στις βιομηχανίες της ναυπηγικής, της αεροπορίας και των αυτοκινήτων, αναφέρει το άρθρο
«Η Ρωσία απειλεί να προχωρήσει πέραν της απαγόρευσης εισαγωγής τροφίμων από την ΕΕ», αναφέρει σε άρθρο του, ο κοινοτικός ιστότοπος EUobserver.
Η ρωσική κυβέρνηση, ίσως, ενισχύσει τα οικονομικά αντίποινα εναντίον της Δύσης, σχολιάζει ο EUobserver, καθώς φαίνεται μια εντεινόμενη διπλωματική αντεπίθεση της Ρωσίας.
Ο πρωθυπουργός Dmitry Medvedv, δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση διέλευσης των πτήσεων, που προέρχονται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, από τον ρωσικό εναέριο χώρο, τονίζει το άρθρο.
Αν τελικά ισχύσει, η απαγόρευση θα αναγκάσει τις αεροπορικές εταιρείες να αυξήσουν τα λειτουργικά τους κόστη, λόγω της αύξησης των καυσίμων, που θα προκύψει από τις μεγάλες πορείες των αεροπλάνων, με στόχο την αποφυγή της Ρωσίας.
Το μέτρο θα πλήξει ιδιαίτερα τις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες όπως είναι η British Airways, η Lufthansa και η Air France, αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Εξετάζεται, επίσης, από τη ρωσική κυβέρνηση η επιβολή κυρώσεων στις βιομηχανίες της αεροπορίας, της ναυπηγικής και των αυτοκινήτων.
Στα πλαίσια των κυρώσεων, η ρωσική κυβέρνηση έχει καταρτίσει έναν πίνακα με όλα τα απαγορευμένα προς εισαγωγή, από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία και την Αυστραλία, γεωργικά προϊόντα, αναφέρει το άρθρο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat, η κίνηση αυτή θα κοστίσει στην Ευρώπη, η οποία παρέχει πάνω από το 40% των εισαγωγών τροφίμων της Ρωσίας, περισσότερα από 12 δισ. ευρώ, καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης