Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης μετά την αναρρίχηση της ανεργίας σε υψηλά 12 ετών

Αυστραλία: Υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης μετά την αναρρίχηση της ανεργίας σε υψηλά 12 ετών
Καταγράφηκε σημαντική πτώση 5,7%, στις 108,5 μονάδες
Σημαντική υποχώρηση καταγράφηκε στην καταναλωτική εμπιστοσύνη των Αυστραλών, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία, η οποία αναρριχήθηκε σε υψηλά 12 ετών.
Σύμφωνα με τη μέτρηση της ANZ Bank-Roy Morgan Research's, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Αυστραλία υποχώρησε για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, ήτοι κατά 5,7%, στις 108,5 μονάδες.
Η ανεργία τον Ιούλιο ενισχύθηκε στο 6,4% από 6% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα η αυστραλιανή κυβέρνηση.
«Η καταναλωτική εμπιστοσύνη φαίνεται τελευταία να επηρεάζεται περισσότερο απ' ό,τι συνήθως στα οικονομικά νέα», επισήμανε ο οικονομολόγος της ANZ Bank-Roy Morgan Research's, Γουόρεν Χόγκαν.
Παράλληλα, οι καταναλωτές εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξοι σχετικά με τη βελτίωση των οικονομικής τους κατάστασης μέσα σε ένα έτος και για διάρκεια πέντε ετών.
Το κλίμα επιδεινώθηκε νωρίτερα φέτος, μετά τις ανακοινώσεις από την κυβέρνηση νέων φόρων και περικοπών εξόδων σε ευαίσθητους τομείς, όπως η πρόνοια, όμως έκτοτε παρουσίασε βελτίωση.
Σύμφωνα με τον Γουόρεν Χόγκαν, οι καταναλωτικές δαπάνες θα ενισχυθούν το 2015, ωθούμενες από τα χαμηλά-ρεκόρ στα επιτόκια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης