Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γέφυρες επικοινωνίας με Μόσχα ρίχνει η Merkel – Επιθυμεί συνέχιση των συνομιλιών για την Ουκρανία, παρά τις κυρώσεις

Γέφυρες επικοινωνίας με Μόσχα ρίχνει η Merkel – Επιθυμεί συνέχιση των συνομιλιών για την Ουκρανία, παρά τις κυρώσεις
Πάντα ήμουν υπέρ του διαρκούς διαλόγου, ανέφερε
Γέφυρες επικοινωνίας με τη Ρωσία ρίχνει η γερμανίδα καγκελάριος, Α. Merkel, μετά τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει αμφότερες οι Ε.Ε. και Μόσχα και με τον αντίκτυπο για τη γερμανική οικονομία να είναι ήδη εμφανής, αντικατοπτριζόμενος στα στοιχεία του ΑΕΠ για το β' τρίμηνο, αλλά και το βύθισμα του δείκτη ZEW στις 8,6 μονάδες τον Αύγουστο.
Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Saechsische Zeitung», η γερμανίδα καγκελάριος τονίζει ότι επιθυμεί τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τον ρώσο πρόεδρο Vl. Putin, παρά τις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.
«Προσπαθώ να μην σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με τον ρώσο πρόεδρο, παρά τις κυρώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι πάντα τασσόταν υπέρ του διαρκούς διαλόγου με τη Μόσχα και ότι είναι έτοιμη για συνέχισή του.
Παράλληλα, αναφερόμενη στη θέση του Βερολίνου σχετικά με την Ουκρανία σημείωσε ότι «μια από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι εμείς οι Ευρωπαίοι σεβόμαστε την εδαφική ακεραιότητα των κρατών και ότι δεν προχωρούμε σε μονομερείς αλλαγές συνόρων».
Η Ουκρανία θα πρέπει να λαμβάνει τις δικές τις αποφάσεις ελεύθερα και δημοκρατικά σχετικά με το Σύνταγμά και τις πολιτικές της, αλλά και το βαθμό ανεξαρτησίας των ανατολικών περιοχών της, ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «η Ρωσία θα έπρεπε να το αποδεχθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης