Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Μόνον από τον Ερυθρό Σταυρό θα δεχθούμε ανθρωπιστική βοήθεια

Ουκρανία: Μόνον από τον Ερυθρό Σταυρό θα δεχθούμε ανθρωπιστική βοήθεια
Η Ουκρανία έχει διασφαλίσει και είναι ικανή να διασφαλίσει προμήθειες για τους πολίτες της, διαμηνύει ο πρωθυπουργός Γιάτσενουκ
Ανθρωπιστική βοήθεια υπό τους διεθνείς κανόνες και μόνον από τον Ερυθρό Σταυρό θα δεχθεί η Ουκρανία, ανέφερε ο ουκρανός πρωθυπουργός, Αρσένι Γιάτσενουκ, σήμερα Τετάρτη, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Itar Tass.
Η ανακοίνωση από τον ουκρανό πρωθυπουργό έρχεται μόλις μία ημέρα μετά την αποστολή μεγάλου κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία σε κατοίκους που έχουν πληγεί από τον πόλεμο στην ανατολική Ουκρανία και υπό τη συνοδεία αντιπροσώπων της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
Όπως επισήμανε o A. Γιάτσενουκ, η Ουκρανία έχει συγκεντρώσει με τη βοήθεια διεθνών εταίρων ποσό 6 εκατ. δολαρίων, το οποίο προοριζόταν για βοήθεια των ανατολικών επαρχιών της που έχουν επηρεαστεί από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου.
Σύμφωνα με τον ουκρανό πρωθυπουργό, η κυβέρνηση εφοδιάζει με τα απαραίτητα όλες τις απελευθερωμένες περιοχές και «έχει διασφαλίσει και είναι ικανή να διασφαλίσει τις προμήθειες προς τους ουκρανούς πολίτες».
Πρόσθεσε ακόμη ότι το Κίεβο έχει ήδη αποστείλει 270 τόνους με είδη πρώτης ανάγκης στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις εμπόλεμες συγκρούσεις και ότι θα συνεχίσει να πράττει το ίδιο.
Τέλος, σημείωσε ότι απευθύνει έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό να βοηθήσει ώστε να φθάσει στον κόσμο η βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης