Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην αντεπίθεση το Κίεβο - Η ρωσική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δεν θα περάσει τα σύνορα - Λεπτομερή απογραφή ζητά ο Ερυθρός Σταυρός

Στην αντεπίθεση το Κίεβο - Η ρωσική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας δεν θα περάσει τα σύνορα - Λεπτομερή απογραφή ζητά ο Ερυθρός Σταυρός
Φόβοι πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει την ανθρωπιστική αποστολή ως πρόσχημα επέμβασης στην Ανατολική Ουκρανία
(upd3)«Πρόκληση» και «κυνισμό άνευ ορίων» χαρακτηρίζει το Κίεβο την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας εκ μέρους της Ρωσίας, επαναλαμβάνοντας πως η οχηματοπομπή δεν πρόκειται να επιτραπεί να περάσει τα σύνορα.
Το Κίεβο περνά στην αντεπίθεση, εν μέσω φόβων ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει την ανθρωπιστική αποστολή ως πρόσχημα επέμβασης στην ανατολική Ουκρανία.
Το ρωσικό κονβόι 262 φορητών που μεταφέρει 2.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας κινείται νότια ταξιδεύοντας προς την εμπόλεμη ανατολική Ουκρανία, όπου αναμένεται να φθάσει αργότερα σήμερα Τετάρτη.
«Ο βαθμός του κυνισμού της Ρωσίας δεν έχει όρια. Πρώτα στέλνουν τεθωρακισμένα, πυραύλους Grad και συμμορίτες που ανοίγουν πυρ κατά των Ουκρανών και μετά στέλνουν νερό και αλάτι» δήλωσε την Τετάρτη ο Ουκρανός πρωθυπουργός Αρσένι Γιάτσενιουκ.
Και ο υπουργός Εσωτερικών Άρσεν Αβάκοφ επανέλαβε πως δεν πρόκειται να επιτραπεί η διέλευση του κονβόι από τα σύνορα. «Κανένα ανθρωπιστικό κονβόι του Πούτιν δεν θα περάσει από την επαρχία του Χαρκόβου», διεμήνυσε.
Την ίδια ώρα, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού υποστηρίζει πως θα πρέπει να λάβει λεπτομερή απογραφή των όσων περιέχονται στο ρωσικό κονβόι που κατευθύνεται προς την ανατολική Ουκρανία προκειμένου να αναλάβουν τη μεταφορά τους στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.
Η Ρωσία έχει παραδώσει στην Ουκρανία και στον Ερυθρό Σταυρό έναν γενικό κατάλογο με τα αγαθά που μεταφέρονται, ωστόσο η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση ζητά περισσότερες λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης