Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρίχνει τους τόνους ο Ρώσος πρόεδρος Putin - Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες επιθυμούν να τελειώσει η αντιπαράθεση με τις κυρώσεις

Ρίχνει τους τόνους ο Ρώσος πρόεδρος Putin - Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες επιθυμούν να τελειώσει η αντιπαράθεση με τις κυρώσεις
Πολλοί στην Ευρώπη επιθυμούν να βγουν το συντομότερο δυνατόν από μία κατάσταση που βλάπτει τη συνεργασία μας
(upd2)Σε ήπιους τόνους κινήθηκε o Ρώσος πρόεδρος, Vl. Putin, κατά τη διήμερη επίσκεψή του χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσία προσάρτησε από την Ουκρανία τον Μάρτιο.
Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμηση ότι πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες επιθυμούν να τελειώσει η αντιπαράθεση με τις κυρώσεις.
«Πιστεύω ότι πολλοί στην Ευρώπη, ανάμεσά τους και οι πολιτικοί, οι συνάδελφοί μου, επιθυμούν να βγουν το συντομότερο δυνατόν από μία κατάσταση που βλάπτει τη συνεργασία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας με Γάλλο επιχειρηματία που θέλει να ανοίξει κέντρο ψυχαγωγίας στην Κριμαία, ο Putin ανέφερε ότι πρόσφατα συνομίλησε με τον Γάλλο ομόλογό του, Fr. Hollande και αισθάνθηκε ότι εκφράζει και τη διάθεση του Γάλλου προέδρου.
«Θα κάνω τα πάντα για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία», διεμήνυσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Ρωσίας.
«Η Ουκρανία έχει βυθιστεί στο χάος και μια ανθρωπιστική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη στα ανατολικά», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, προειδοποιώντας ότι η κατάσταση επιδεινώνεται διαρκώς.
«Οι Ρώσοι πρέπει να διασφαλίσουν και να αναπτύξουν τη χώρα τους, χωρίς να διολισθήσουν στην απομόνωση και χωρίς να θυσιάσουν την αξιοπρέπειά τους, προκειμένου να είναι όλοι ευχαριστημένοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Putin.
Όπως τόνισε, η Ρωσία πρέπει να αναπτυχθεί με ηρεμία, αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα, χωρίς να σπάσει τους δεσμούς της με τους εταίρους της, αλλά και χωρίς να αφήσει κανέναν να την αντιμετωπίσει με ασέβεια.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας υπερασπίστηκε την απόφαση του για την επιβολή του εμπάργκο στις εισαγωγές τροφίμων, ως απάντηση στις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση σε βάρος της Μόσχας.
«Δεν πρόκειται απλώς για μια απάντηση.
Πάνω από όλα πρόκειται για στήριξη στους εγχώριους παραγωγούς και για το άνοιγμα της αγοράς μας σε χώρες και παραγωγούς, οι οποίοι επιθυμούν να συνεργαστούν με τη Ρωσία», τόνισε ο Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης