Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επαφές κορυφής Ε.Ε., Ρωσίας, Ουκρανίας – Επί τάπητος, η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου και η Συνθήκη Σύνδεσης της Ουκρανίας

Επαφές κορυφής Ε.Ε., Ρωσίας, Ουκρανίας – Επί τάπητος, η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου και η Συνθήκη Σύνδεσης της Ουκρανίας
Η συμφωνία επήλθε έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της Κομισιόν, Μπαρόζο, με τον ρώσο πρόεδρο Πούτιν
Η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου, αλλά και η συνθήκη σύνδεσης της Ουκρανίας με την Ε.Ε. θα βρεθούν στο επίκεντρο συναντήσεων κορυφής μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ρωσίας και της Ουκρανίας.
Τα παραπάνω συμφωνήθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το βράδυ της Πέμπτης.
Η ημερομηνία και το μέρος όπου θα πραγματοποιηθούν οι συναντήσεις θα αποφασιστούν μέσω διπλωματικών επαφών.
Η επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών έρχεται λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση από την ουκρανική βουλή νόμου, ο οποίος προβλέπει την επιβολή κυρώσεων που θα μπορούσαν να απαγορεύσουν τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του δικτύου αγωγών της.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία καλύπτει περίπου το 33% της ζήτησης για φυσικό αέριο στην Ε.Ε. και το 50% του εξαγόμενου αερίου προς την Ε.Ε. περνά μέσω της Ουκρανίας.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, η Ε.Ε. προανήγγειλε τη λήψη μέτρων στήριξης των νωπών αγροτικών προϊόντων που πλήττονται από το εμπάργκο της Ρωσίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης