Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Ιράκ - Μήνυμα συμφιλίωσης στη Ρωσία

Βενιζέλος: Η Ελλάδα θα συνδράμει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Ιράκ - Μήνυμα συμφιλίωσης στη Ρωσία
Η συνύπαρξη όλων των κοινοτήτων είναι αναγκαία για την υπόσταση του Ιράκ
Την πρόθεση και ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την αποκατάσταση της ασφάλειας στο Ιράκ μετέφερε από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ταυτόχρονα, απευθυνόμενος στη Ρωσία, τόνισε πως η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης.
«Η σκέψη μας είναι στους χριστιανικούς πληθυσμούς και σε όλο το Λεβάντε» δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μετά το πέρας της σύσκεψης των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. για το ζήτημα του Ιράκ και της προέλασης των τζιχαντιστών.
Ο κ. Βενιζέλος και με αφορμή τη σημερινή ημέρα της γιορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εξέφρασε την ανησυχία του για τους χριστιανικούς πληθυσμούς στην περιοχή και τόνισε πως η συνύπαρξη όλων των κοινοτήτων είναι αναγκαία για την υπόσταση του Ιράκ.
Υπογράμμισε την ανάγκη να αποτραπεί η επέλαση των ισλαμιστών και να υπάρξει άμεσα αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ασφάλειας στην περιοχή κάτι στο οποίο, όπως σημείωσε, η Ελλάδα θα συνδράμει.
Ακόμη έστειλε μήνυμα προς τη Ρωσία λέγοντας πως η Ελλάδα ως μια ορθόδοξη χώρα μπορεί να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία καθώς και στην εξομάλυνση των σχέσεων με την Ε.Ε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης