Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρίχνει τους τόνους το NATO - Κάνει λόγο για ρωσική «επιδρομή» στην ανατολική Ουκρανία, αποφεύγοντας τον όρο «εισβολή»

Ρίχνει τους τόνους το NATO - Κάνει λόγο για ρωσική «επιδρομή» στην ανατολική Ουκρανία, αποφεύγοντας τον όρο «εισβολή»
Συνεχίζεται η ρωσική ανάμειξη στην αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας
Μετριοπαθείς διαστάσεις δίνει το NATO στη φερόμενη είσοδο δεκάδων ρωσικών αρμάτων μεταφοράς προσωπικού στο έδαφος της Ουκρανίας το βράδυ της Πέμπτης.
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Anders Fogh Rasmussen, έκανε λόγο για «ρωσική επιδρομή» (incursion) στα εδάφη της Ουκρανίας, αποφεύγοντας όμως να χρησιμοποιήσει τον όρο «εισβολή» (invasion).
«Το περιστατικό απλώς επιβεβαιώνει το γεγονός πως βλέπουμε συνεχή ροή όπλων και μαχητών από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία. Πρόκειται για μία ξεκάθαρη επίδειξη της συνεχιζόμενης ρωσικής ανάμειξης στην αποσταθεροποίηση της ανατολικής Ουκρανίας», συμπλήρωσε ο Anders Fogh Rasmussen, μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον Δανό υπουργό Άμυνας στην Κοπενχάγη.
Η φερόμενη είσοδος των ρωσικών αρμάτων αναφέρθηκε για πρώτη φορά από τις βρετανικές εφημερίδες Guardian και Daily Telegraph. Την ίδια πληροφορία μετέδωσε αργότερα και το CNN.
Την έντονη ανησυχία του Λονδίνου για το συμβάν υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.
Νωρίτερα την Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας δήλωσε ότι διαθέτει πληροφορίες ότι 70 κομμάτια ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού πέρασαν τα σύνορα με την Ουκρανία κατά διάρκεια της νύχτας.
Την ίδια στιγμή, στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα παραμένει ακινητοποιημένο το ρωσικό κομβόι με ανθρωπιστική βοήθεια για την ανατολική Ουκρανία, έως ότου ελεγχθεί από Ουκρανούς συνοριοφύλακες.
Προγενέστερες πληροφορίες ήθελαν οι έλεγχοι να έχουν αρχίσει από αργά το πρωί, όμως, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο έλεγχος των φορτίων δεν έχει ακόμα αρχίσει, καθώς κανένα όχημα δεν έχει ακόμα φτάσει στο συνοριακό φυλάκιο του Ντόνετσκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης